Menu

Pylonnetje schieten

De meeste Ajacieden zijn inmiddels in Zweden aangekomen, maar toch waren er nog drie op het trainingsveld aan de slag. Victor Sikora heeft wat last van zijn lies en is daarom achtergebleven in Amsterdam. Zdenek Grygera en John O'Brien hebben beide trainingsarbeid nodig en trainden daarom eveneens buiten.

In de koude wind zocht het trio met René Wormhoudt een plek in de zon om de training af te werken. Wormhoudt had drie pylonen in een driehoek neergezet. Elke speler moest bij een van de drie staan. Met een bal werd getracht de pylonen om te schieten. Tijdens het eerste spel werd O'Brien al snel op een 4-4-1 achterstand gezet. Net toen werd geroepen dat er nog een paar keer geschoten mocht worden, draaide de Amerikaan warm. Drie keer achter elkaar raakte hij de pylon bij Sikora en wist zo op gelijke hoogte te komen.

Na het gelijkspel tussen de drie moest even aan de conditie worden gewerkt. Korte sprintjes werden gevolgd door een grote ronde en weer sprintjes.

De tweede sessie pylonschieten duurde niet zo lang. Als snel schopte Sikora het oranje plastic twee keer om, gevolgd door O'Brien die zijn niveau van het eerste spel behield. Grygera bleef achter in de score. ,,Wo bleibst du denn?" riep Sikora hem in het Duits toe.

Vlak voor Wormhoudt de drie weer bij elkaar riep, redde Grygera zijn eer en schoot raak. Met een brede lach wees hij op zijn linkerbeen: ,,Met links, met links", riep hij verbaasd. Een tweede sprintsessie beëindigde de afgeslankte training.