Menu
'Qua sfeer nauwelijks omschakelen'

'Qua sfeer nauwelijks omschakelen'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een column voor de Ajax Nieuwsbrief. Lasse Schöne, Ricardo van Rhijn, Tessel Middag en Liza van der Most wisselen elkaar telkens af. Deze week is Lasse Schöne aan de beurt.

Dit is alweer mijn tweede bijdrage van het seizoen. Het is voor het eerst dat ik zo’n vaste column heb en ik moet zeggen dat ik het erg leuk vind. Misschien volgen er wel mee! Deze column voor de nieuwsbrief van Ajax.nl wordt nog niet in het Deens vertaald, maar misschien komt dat nog.
We zitten nu in een zware periode met Ajax. We hebben net een interlandperiode gehad met twee wedstrijden, spelen komende week in de beker en hebben de Champions League-duels.

Ondertussen gaat ook de competitie gewoon door en daardoor moeten we om de drie, vier dagen spelen. Dat is hartstikke zwaar, maar wel heel leuk. Ik ben toch voetballer geworden om wedstrijden te spelen. Als je ziet welke wedstrijden er zijn geweest en er nog aan komen, dat is geweldig. We hebben net in Camp Nou gespeeld. Dat is een belevenis en een wedstrijd op zich. Vorig jaar hebben we dat al mee mogen maken en afgelopen dinsdag dus weer. Van zulke duels droomde ik als kleine jongen.

En morgen spelen we thuis tegen Go Ahead. De omschakeling van Camp Nou naar de ArenA vind ik niet zo groot. In de ArenA zit het ook gewoon vol. Qua sfeer hoeven we niet zoveel om te schakelen, qua tegenstander wel. Daar zijn we echter professionals voor en daar moeten we niet teveel over nadenken. Je moet geen enkele club onderschatten, je moet niet iets anders gaan doen of het nou Barcelona of Go Ahead is. Zo ben ik in elk geval niet en ik denk de meeste jongens niet. Je moet je op dezelfde manier voorbereiden en met hetzelfde idee de wedstrijd ingaan. Daar ben ik nooit de fout mee ingegaan. Ik doe wat ik altijd doe. Of het nou Urk is of Barcelona, dat maakt niet zoveel uit. Natuurlijk zijn het andere wedstrijden, maar je moet altijd je eigen voorbereiding doen.

Mentaal moet je wel anders opladen. Naar zo’n wedstrijd als tegen Barcelona word je als het ware toegelift, bij Urk moet het wel uit jezelf komen. Maar daar zijn we professional genoeg voor. Ik hoef de jongere jongens daarin niet te helpen. Ook zij hebben al heel wat meegemaakt hier, ik denk niet dat zij problemen hebben om zich daarvoor op te laden. Zij weten ook dat het niet zomaar een bekerwedstrijd is. Want als we niet ons best doen, krijgen we het gewoon heel moeilijk. Je moet scherp zijn, snel de wedstrijd beslissen, want dan maak je het jezelf makkelijker. Ik denk niet dat iemand in de selectie daar te makkelijk over denkt. Zo wel, dan zijn er meerdere spelers die daar wat van zeggen. Al denk ik niet dat het in deze groep nodig is.

Aanmelden Ajax Nieuwsbrief