Menu

Quintet Ajacieden bij Oranje

Vijf Ajacieden maken deel uit van het Nederlands elftal dat zich vanaf volgende week voorbereidt op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Armenië en Andorra. Nigel de Jong, Wesley Sneijder, John Heitinga, Hedwiges Maduro en Ryan Babel staan op de spelerslijst die vrijdag werd vrijgegeven door bondscoach Marco van Basten. De interlands worden gespeeld op 3 september in Jerevan en op 7 september in Eindhoven.

Olaf Lindenbergh overleefde de laatste schifting niet. Net als bij de vorige selectieronde, voor de vriendschappelijke confrontatie met Duitsland, zat de van AZ overgekomen middenvelder wel in de groep van 29 spelers die werd voorgeselecteerd. Lindenbergh is nog altijd in afwachting van zijn eerste officiële wedstrijd voor Ajax, sinds hij in het demonstratieduel met FC Omniworld geblesseerd raakte aan zijn dijbeen.

De selectie van Oranje bevat nu 23 namen, maar ook die lijst is nog niet definitief. Donderdag (twee dagen voor eerste interland) zal Van Basten nog vier spelers naar huis sturen.

In de eerste wedstrijd van het tweeluik zal wellicht nog een Ajacied te bewonderen zijn, aangezien Edgar Manucharyan is opgeroepen voor de Armeense nationale ploeg.

De volledige selectie:
Doel: Van der Sar (Manchester United), Timmer (AZ).
Verdediging: Heitinga (Ajax), Opdam, De Cler (beiden AZ), Lucius, Bouma (beiden PSV), Bouhlarouz (Hamburger SV), Kromkamp (Villarreal), Van Bronckhorst (FC Barcelona).
Middenveld: Sneijder, Maduro, De Jong (allen Ajax), Landzaat (AZ), Cocu (PSV), Van der Vaart (Hamburger SV).
Aanval: Babel (Ajax), Van Nistelrooij (Manchester United), Kuijt (Feyenoord), Robben (Chelsea), Makaay (Bayern München), Van Persie (Arsenal), Vennegoor of Hesselink (PSV).