Menu
QUIZ - Ajax en het EK

QUIZ - Ajax en het EK

Test jouw clubkennis, speel de Ajax Quiz en val in de prijzen! De winnaar ontvangt een waardebon voor Ajaxshop.nl (t.w.v. 50 euro).

De winnaar van de vorige Ajax-quiz is Michael de Vries. Gefeliciteerd!

1: Hoeveel oud-Ajacieden zitten in de EK-selectie van België?

2: Welke voormalig Ajacied in Belgische dienst speelde de meeste interlands?

3: Vertonghen speelde 77 interlands. Is hij daarmee de meest ervaren Belg in de selectie qua aantal gespeelde wedstrijden?

4. Alderweireld, Vermaelen en Vertonghen namen ieder minimaal één interlandgoal voor hun rekening. Hoe vaak waren ze gezamenlijk doeltreffend voor de Rode Duivels?

5: Arek Milik gaat als enige Ajacied naar het EK. Welk land is geen opponent van Polen in de groepsfase?

6: Milik is samen met de Sloveense Willem ll-speler Adam Nemec de enige Eredivisieklant in Frankrijk. Hoeveel waren dat er vier jaar geleden bij het EK in Polen en Oekraïne?

7: Zlatan Ibrahimovic behoeft geen introductie. De spits debuteerde in januari 2001 voor het Zweedse nationale elftal. Was hij toen al speler van Ajax?

8: Het hoeveelste eindtoernooi (EK en WK) is het voor Zlatan?

9. Zlatan brak voor zijn land door op het EK 2004 in Portugal. Zweden werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Oranje. Zlatan eiste in negatief opzicht de aandacht op. Wat gebeurde er?

10. Zlatan tekende in 113 interlands voor 62 goals. Heeft de rest van de Zweedse EK-selectie in zijn totaliteit meer of minder goals dan Zlatan gemaakt?

Stuur je antwoorden naar Ajax. 

Lees onze privacy en cookieverklaring over hoe wij met jouw gegevens omgaan.