Menu
QUIZ: Ajax & Zuid-Amerika

QUIZ: Ajax & Zuid-Amerika

Test jouw clubkennis, speel de Ajax Quiz en val in de prijzen! De winnaar ontvangt een Gift Card (t.w.v. 50 euro), te besteden bij Ajaxshop.nl of in de Official Ajax Fanshop. De winnaar van de vorige Ajax-quiz is Diana Allen. Gefeliciteerd!

1. Hoe vaak won Ajax ten koste van een Zuid-Amerikaanse club de Wereldbeker?

2. Ajax won in 1972 de Wereldbeker voor het eerst. Na een 1-1-remise in Argentinië werd de return tegen Independiente met 3-0 gewonnen. Wie was met twee goals de grote man?

3. Wie schoot in 1995 tegen Grêmio de beslissende strafschop binnen?

4. Welke Zuid-Amerikaan speelde de meeste wedstrijden voor Ajax?

5. Wamberto's zoon Danilo Sousa Campos was in de jeugd van Ajax actief. Waar speelde de aanvaller het afgelopen halfjaar?

6. Van welke club kocht Ajax Ivan Gabrich en Mauro Rosales?

7. Marcio Santos maakte in dienst van Ajax weinig indruk, maar ging toch de geschiedenisboeken in. Hij kreeg als invaller de rode kaart tegen PSV. Hoeveel keer stond hij binnen de lijnen?

8. Ajax nam vorige week Mateo Cassierra over van Deportivo Cali. Hij is de tweede Colombiaan in Amsterdamse dienst. Hoe lang speelde voorganger Daniel Cruz in de ArenA?

9. Een definitieve doorbraak van Gaston Sangoy bij Ajax bleef uit. Waardoor wordt de Argentijn toch herinnerd?

10. Oud-Ajacied Filipe Luis was voor Atletico Madrid in de laatste Champions League-finale actief. In welk seizoen speelde hij een jaar voor Ajax, zonder zijn debuut te maken?

Stuur je antwoorden naar Ajax. 

Lees onze privacy en cookieverklaring over hoe wij met jouw gegevens omgaan.