Menu
Rafael lid van de Ajax Academy Club

Rafael lid van de Ajax Academy Club

Voorafgaand aan het bekerduel Ajax - AZ heeft Nando Rafael (26) het certificaat van de Ajax Academy Club gekregen. De aanvaller van FC Augsburg speelde ruim acht jaar in de jeugdopleiding van Ajax.

,,Dit is voor mij een grote eer”, sprak Rafael nadat hij donderdagavond zijn certificaat van de Ajax Academy Club uit handen van bestuurslid Cor van Eijden kreeg uitgereikt. ,,Gezien mijn hele achtergrond en onvergetelijke jaren bij Ajax zie ik dit toch wel als een soort prijs voor mezelf. Hoewel ik alweer wat jaren in het buitenland speel voel ik me bij Ajax nog altijd kind des huizes.”

De Ajax Academy Club is in juni 2007 opgericht. Deze club is bedoeld voor spelers die minimaal zes jaar hebben deel uitgemaakt van de jeugdopleiding en die ten minste een seizoen op de Toekomst hebben gespeeld. De potentiële leden voor de Ajax Academy Club zijn geboren in 1978 of daarna. Rafael (1984) speelde vanaf de D1 ruim acht jaar voor de jeugdopleiding van Ajax. ,,Als tweedejaars A-junior ben ik uiteindelijk weggegaan”, zei de geboren Angolees die inmiddels al enkele jaren over een Duits paspoort beschikt. Een vertrek uit Nederland was destijds helaas noodzakelijk omdat hij geen verblijfsvergunning had en daardoor geen werkvergunning kreeg.

Het certificaat van de Academy Club krijgt een ereplaats in het huis van de sympathieke aanvaller. ,,Het is prachtig om via dit lidmaatschap voor altijd aan Ajax verbonden te blijven. Ajax heeft de beste jeugdopleiding ter wereld. Dat ik daar zoveel jaar heb mogen spelen en altijd zulke fijne mensen om me heen heb gehad, vervult me met trots en dankbaarheid. Ik zal dan ook altijd met veel bewondering en respect over de club, maar met name ook over de mensen bij de club blijven spreken.”

Momenteel is Rafael met het Duitse Augsburg in de race voor promotie naar de Bundesliga. ,,We staan nu eerste, dus we staan er goed voor. Het is een mooie uitdaging om dit seizoen kampioen te worden zodat we volgend jaar in de Bundesliga kunnen spelen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees