Menu

Rafael van der Vaart op nieuwe postzegel

TPG Post presenteerde woensdag in hotel Huis ter Duin een postzegel met de afbeelding van Ajacied en Oranjespeler Rafael van der Vaart. Het zegelvelletje met de middenvelder van Ajax wordt uitgegeven ter gelegenheid van het EK in Portugal.

De uitgifte is een variant op de al bekende Persoonlijke Postzegel, die iedereen in staat stelt een eigen postzegel te maken. De postzegels worden uitgegeven in velletjes van tien zegels en hebben een frankeerwaarde van 0,39 euro. De ontwerpers hebben zich laten inspireren door sporthelden; zo is de '39' afgeleid van een rugnummer van een sportshirt. 'Eurocent' staat geschreven in de vorm van een handtekening: een verwijzing naar het signeren van sportsterren zoals Rafael van der Vaart. Het Nederlandse karakter van de uitgifte wordt ook nadrukkelijk zichtbaar door de opvallende oranje kleur in de zegel. Van der Vaart staat op de postzegel in het tenue van het Nederlands Elftal.

Van der Vaart nam de nieuwe zegels trots in ontvangst. ,,Het is een grote eer'', sprak de Ajacied. ,,Ik hoop dat ik straks veel post krijg met mezelf erop.''

Via een speciale applicatie op de website van TPG Post is het ook mogelijk om samen met Rafael van der Vaart op een postzegel afgebeeld te worden. Via een die site kan een eigen foto naast Van der Vaart gemonteerd worden, zodat het lijkt of je samen met de international op de foto staat.

Meer informatie vind je op de website van de TPG Post >>