Menu

Rafael van der Vaart populairste speler Oranje

Rafael van der Vaart is veruit de populairste speler van het Nederlands elftal, zo blijkt uit onderzoek van zoekmachine marketingbureau Traffic4u. De jonge speler van Ajax steekt met kop en schouders uit boven de nummers twee en drie, de spitsen Kluivert en Van Nistelrooij. De populariteit van de spelers is gebaseerd op het aantal zoekopdrachten in zoekmachine Google.

Opvallend is dat vooral de jonge jongens van Oranje erg populair zijn. Naast Van der Vaart scoren ook Wesley Sneijder, Johnny Heitinga en Arjen Robben erg goed. Allen zijn in de bovenste regionen van de ranglijst terug te vinden.

'Belangrijkste reden voor de populariteit van de jonge spelers is hoogstwaarschijnlijk de grote aandacht van de media voor deze spelers', aldus Sander Prinsen, marketing manager van Traffic4u. 'Wij houden voor onze klanten de zoekmachines nauwlettend in de gaten. Actuele onderwerpen die veel in de media zijn worden ook op internet veel gezocht. Daarnaast zal de aantrekkingskracht van deze jonge spelers op de vrouwelijke helft van ons land ongetwijfeld meespelen in de grote hoeveelheid zoekopdrachten.'


De populairste elf:

1. Rafael van der Vaart
2. Patrick Kluivert
3. Ruud van Nistelrooij
4. Wesley Sneijder
5. Clarence Seedorf
6. Johnny Heitinga
7. Edgar Davids
8. Arjen Robben
9. Frank de Boer
10. Jaap Stam
11. Roy Makaay

Bron: Traffic4U via nieuwsbank.nl