Menu

Rafael van der Vaart vijf weken niet inzetbaar

Rafael van der Vaart zal vijf weken niet inzetbaar zijn. Bij de middenvelder van de regerend landskampioen en bekerhouder is een nieuw scheurtje hoog bij het bot in het linkerbovenbeen geconstateerd.

Van der Vaart raakte 7 december in de uitwedstrijd tegen De Graafschap reeds geblesseerd. Toen werd een lichte spierscheuring geconstateerd in het bovenbeen. In verband met in de winterstop ontstane klachten werd gisteren opnieuw een controle MRI-scan gemaakt en die wees op een nieuw scheurtje.

Van der Vaart gaat wel vanaf woensdag met Ajax in trainingskamp in Portugal. De selectie van Ronald Koeman verblijft ruim een week in Faro en speelt er oefenwedstrijden tegen VfL Wolfsburg (15 januari) en Aberdeen (18 januari). Aansluitend vertrekt Ajax naar Egypte om de voorbereiding op 24 januari in Caïro af te sluiten met een galawedstrijd tegen Al-Ahly.

De geblesseerden John O’Brien (linkerachillespees), Johnny Heitinga (linkerknie), Maarten Stekelenburg (linkerpols) en Victor Sikora (rechterknie) zullen niet afreizen met de selectie van trainer Ronald Koeman.