Menu

Rafael voelde dat hij ging scoren

,,Ik zei het nog tegen onze fysio Niels", verhaalt doelpuntenmaker Nando Rafael na afloop van het gewonnen bekerduel tegen De Graafschap. ,,Als ik erin kom, dan scoor ik."

De tijd was kort voor de 17-jarige speler van Danny Blinds A1. Slechts vier minuten plus de extra speeltijd kreeg hij om de belofte aan Niels Tammenga in te lossen. ,,Ik voelde het gewoon," probeert Rafael het logisch te laten klinken dat hij de 2-0 scoorde.

,,Natuurlijk kregen we ruimte en daar profiteerden we van. Af en toe hield ik mijn hart vast als De Graafschap een counter kreeg, maar toen kwam die kans en ik scoorde. Ik ontplofte zowat van vreugde. Eigenlijk kan ik het nog steeds niet geloven dat ik echt gescoord heb."

Zal dit de doorbraak zijn? ,,Dat weet ik niet hoor. Je weet nooit wat er gaat gebeuren, maar dit is wel een pluspunt. Ik moet alleen oppassen dat ik niet te makkelijk ga denken. Hoewel het niet hetzelfde is in de A1 als in het tweede, moet ik altijd mijn best blijven doen."

De andere doelpuntenmaker was Walker. Hij schoot de penalty in de 37e minuut onberispelijk binnen. Toch nam hij de bal niet direct op zijn slof. Wat gebeurde er nou precies? ,,Ik had de bal neergelegd en liep naar achter. Maar toen ik klaar stond, rolde de bal ook een stukje naar achteren. Daarom moest ik hem weer terug leggen. Ja, voor die keeper was dat niet zo fijn misschien. Maar een penalty is een 100 procent kans en die moet je maken."

En vanavond nog feesten. ,,Nee", lacht Walker. ,,We moeten morgen weer trainen hoor!"