Menu
Randy grote winnaar van de avond

Randy grote winnaar van de avond

Veel Ajax-fans stuurden de afgelopen week via de website, de officiële Ajax Facebook en Ajax Twitter hun leukste juichfoto op. De ‘Juichen voor Ajax’-actie heeft mooie beelden opgeleverd. De winnaars, Randy Faber, Marijke Rijnsburger en Aukelien Gerkema, mochten als prijs afgelopen woensdag de grote Champions League-vlag bij Ajax - Manchester City dragen.

Een van de winnaars was Randy Faber. ,,Randy was zo ontzettend blij toen ik hem vertelde dat hij gewonnen had’’, vertelt Arisha Faber over haar dertienjarige zoon. Zonder enige verwachtingen stuurde Randy samen met zijn moeder een foto in voor de ‘Juichen voor Ajax’-actie. Enkele dagen later kreeg hij goed bericht van Ajax: hij was een van de winnaars en mocht daarom woensdag de grote Champions League-vlag dragen bij Ajax - Manchester City.

,,Dat was echt geweldig, we konden het niet geloven’’, zegt Arisha. ,,Randy heeft het een dag later vertelt op school. Iedereen was hartstikke blij voor hem.’’ De school van Randy heeft zelfs groot uitgepakt om zoveel mogelijk kinderen naar de wedstrijd, en ook Randy, te laten kijken. Zijn juf en meester hadden een speciaal blad gemaakt met daarin een oproep voor alle kinderen.

Het speciale Ajax-logo van Randy. Het speciale Ajax-logo van Randy.

Volgens Arisha had Randy al vroeg research gedaan naar vlaggendragers. De dertienjarige Ajacied wilde zo goed mogelijk voorbereid zijn. ,,We hebben meteen gekeken op YouTube naar video’s van vlaggendragers en op school zijn er veel foto’s uitgeprint. Als je de Champions League-hymne hoort en je ziet de vlag op het veld, dan krijg je toch wel kriebels in je buik.’’

Randy is van jongs af aan al een grote Ajax-fan. Zo groot dat het Ajax-logo op zijn muur met de hand geschilderd is. Het is niet zomaar het Ajax-logo, maar een bijzondere versie ervan. ,,Het logo is geprint en in spiegelbeeld geschilderd’’, legt Arisha uit. Randy heeft na het kampioenschap van Ajax het logo een mini-makeover gegeven. ,,Er zaten ineens vlekken op de muur. Toen ik hem vroeg hoe dit gebeurde, vertelde Randy dolenthousiast dat hij zijn drinken over het logo heeft gegooid. Waarom? Omdat Ajax kampioen was geworden.’’ Gelukkig was het voor Randy slechts limonade en was het Ajax-logo snel weer opgeknapt.

Wil jij ook mooie prijzen winnen? Volg Ajax dan op Facebook en Twitter!

Volg Ajax op Twitter

Volg Ajax op Facebook

Marijke en haar zeer bijzondere Ajax-fanclub. Marijke en haar zeer bijzondere Ajax-fanclub.
Wat Maarten Stekelenburg kan, kan deze kleine man ook! Wat Maarten Stekelenburg kan, kan deze kleine man ook!