Menu
Rapid Wien wil stunten in ArenA

Rapid Wien wil stunten in ArenA

Rapid Wien wil dinsdagavond voor een verrassing zorgen in de Amsterdam ArenA. De Oostenrijkse koploper is vol vertrouwen na de goede tweede helft tegen Ajax in de heenwedstrijd en de knappe zege op kampioen FC Salzburg van afgelopen weekend. ,,Met passie, moed en een beetje geluk komen we wellicht een ronde verder.”

In tegenstelling tot de Eredivisie is de Oostenrijkse Bundesliga al twee weken aan de gang. Net als in aanloop naar de heenwedstrijd tussen Ajax en Rapid stond er afgelopen weekend ook een competitieduel op het programma voor Rapid. Op bezoek bij FC Salzburg boekte Ajax’ opponent, met een sterk gewijzigde opstelling, een fraaie 1-2 zege. Het gaf Rapid een boost in aanloop naar het duel waarbij een ticket voor de play-offs van de Champions League op het spel staat.

Trainer Zoran Barisic: ,,We zullen tegen Ajax uiteraard ons best moeten doen, maar we hebben geen angst.” Aanvoerder Steffen Hofmann: ,,Ajax is technisch en tactisch goed. We kennen onze tegenstander en weten wat ze kunnen. Het zal lastig worden, maar toch zijn we met veel zelfvertrouwen naar Amsterdam gekomen. We zullen proberen om voor een sensatie te zorgen. Met passie, moed en een beetje geluk komen we wellicht een ronde verder.”

Vol uitvak in volle ArenA

De 34-jarige captain van Rapid Wien kijkt uit naar de return in de volle ArenA. Ook het bezoekersvak is met zo’n 2.500 Oostenrijkers tot de nok toe gevuld. ,,Het zal een mooie sfeer opleveren in dit fraaie stadion. We verheugen ons op de wedstrijd.”

Rapid houdt zich dinsdagavond graag aan de goede tweede helft uit de heenwedstrijd vast. ,,In de eerste helft leden we veel te veel balverlies. Toch keerde na rust onze kansen. Ajax voelde zich na de 0-2 voorsprong in de eerste helft een beetje te zeker. Ze speelden na die tweede goal niet meer op de aanval. Het gaf ons de ruimte om toe te slaan. We konden succesvol in de tegenaanval gaan en sleepten daardoor de 2-2 uit het vuur”, sprak de coach van de Oostenrijkers, die speciaal voor de gelegenheid zijn hele selectie heeft meegenomen naar Amsterdam. ,,We zijn niet alleen de elf spelers die in het veld staan. De wisselspelers en overige selectieleden horen er net zo goed bij. Met elkaar vormen we één team. Iedereen hoort erbij. Het is belangrijk dat ze er morgenavond allemaal bij kunnen zijn.”

Ajax - Rapid Wien begint dinsdag om 20:15 uur in de Amsterdam ArenA.

Tekst en foto: Ajax.nl