Menu
Rasmus Kristensen geeft zichzelf 6,5

Rasmus Kristensen geeft zichzelf 6,5

Je moet wel van goeden huize komen om de aanvoerder van je team uit de basis te spelen. Maar Rasmus Kristensen deed het deze week. Toch is hij zelfkritisch: ,,Ik was stabiel, op de schaal van 1 tot 10 een 6,5."

Zaterdag op de training had de Deense verdediger snel door dat hij de plek van Joël Veltman in zou nemen. ,,Dan zie je in de grote partij hoe de opstelling is, dus toen wist ik dat ik zou starten", sprak Kristensen zondag na de ruim gewonnen wedstrijd tegen sc Heerenveen.

Ten Hag zei over zijn keuze: ,,Rasmus is nu 2 maanden hier. De aanpassingsperiode is voorbij en hij dient zich aan op de training. Ik wilde meer druk aan de zijlijn op rechts.”

'Geweldige wedstrijd'
Kristensen keek positief terug op de wedstrijd: ,,Ik ben erg blij dat we de 3 punten hebben gepakt. Tijdens de wedstrijd was er wat verwarring, want we hadden ‘m veel eerder in het slot kunnen gooien. Maar we hebben met een geweldige verdediging gespeeld, erg compact. Al met al vond ik het een goede wedstrijd."

Over zichzelf was hij gematigd positief: ,,Ik probeerde stabiele factor te zijn, mijn ding te doen en ook offensief te spelen. Ik was stabiel, geef mezelf een 6,5."

Hoe denkt Kristensen over de rest van het seizoen? ,,We staan op 7 punten achterstand. We moeten blijven winnen en zo de druk erop blijven zetten bij PSV. Dat is het belangrijkste."

Lees ook: Ajax brengt spanning heel klein beetje terug
Bekijk ook:
De Ligt: 'Heel grote eer aanvoerder van Ajax te zijn'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots