Menu
Rasmus Lindgren geeft @ntwoord

Rasmus Lindgren geeft @ntwoord

Via een e-mail aan de website van Ajax konden supporters een vraag stellen aan Rasmus Lindgren. De middenvelder vertelt onder meer over zijn terugkeer in Amsterdam en zijn liefde voor muziek.

Wat ging er in je om toen je hoorde dat Ajax je vorig seizoen terug wilde halen?
Pascal Ros, Maarssen


,,Het was allereerst een grote verrassing, de interesse van Ajax had ik nooit zien aankomen. Maar dat het zelfs tot een terugkeer leidde, maakte me ontzettend blij."

Is het moeilijk om zo ver van huis te voetballen?
Anouk ter Halle, Almelo


,,Tegenwoordig ben ik helemaal gewend aan Nederland. Toen ik zes jaar geleden als achttienjarige jongen bij Ajax tekende, was het wel moeilijk. Je mist familie of het kaarten met vrienden. Dingen die tot dat moment heel normaal waren, zijn opeens onmogelijk geworden."

Merk je verschil tussen de trainingsmethoden van Marco van Basten nu en toen hij trainer was van Jong Ajax?
Dennis Slotervaart, Amsterdam


,,Het is een totaal andere situatie. Een paar jaar geleden keek hij met John van ’t Schip mee bij Jong Ajax. Nu is hij de eindverantwoordelijke. Als mens is hij volgens mij nog precies dezelfde: rustig en duidelijk."

Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen?
Janine van Leeuwen, Delft


,,We willen kampioen worden. Persoonlijk wil ik mezelf verder ontwikkelen als speler. Als voetballer ben je nooit uitgeleerd. Dit seizoen hoop ik regelmatig in de basis te staan en dus belangrijk te zijn voor het team."

Hoe is de sfeer in de kleedkamer voor een belangrijke wedstrijd, en zijn er mensen zenuwachtig?
Johnny den Hollander, Koudekerk a/d Rijn


,,Eigenlijk is die sfeer heel ontspannen. Zenuwen zijn voor iedere speler verschillend, maar natuurlijk hebben sommigen daar mee te maken. Ikzelf ben voor wedstrijden tegen clubs als Heracles Almelo meer zenuwachtig dan voor duels met Feyenoord of PSV. Tegen de kleinere clubs is druk van het moeten winnen namelijk veel groter."

Op welke positie richt jij je en welke speler is daarvoor je grootste concurrent?
Joachim Schilder, Amsterdam


,,Het is afhankelijk van het systeem dat we op dat moment spelen, maar in principe ben ik een centrale middenvelder. Gabri, Evander Sno en ook Urby Emanuelson kunnen goed op mijn positie spelen. Overigens vind ik het prima dat Ajax zo’n brede selectie heeft. Het kan toch niet zo zijn dat er maar twee centrale middenvelders onder contract staan bij een topclub?"

Vind je het erg dat je niet voor het Zweedse nationale team wordt opgeroepen?
Henk de Wit, Gorinchem


,,Er is niets mooiers dan voor je eigen land spelen. De laatste twee interlands heb ik helaas af moeten zeggen en nu kiest de bondscoach even voor andere mensen. Aan mij de taak om te laten zien dat hij niet meer om me heen kan."

Met wie uit de selectie kun je het beste opschieten?
Daan Maasson, Dordrecht


,,Eigenlijk kan ik het met iedereen vinden. Het lijkt mij logisch dat ik een speciale band heb met Kennedy omdat hij een landgenoot is, maar ook met Dennis Rommedahl klikt het prima."

Wat voor muziek luister je als je in de auto zit?
Marco Stet, Heerhugowaard


,,Ik heb in mijn auto een aansluiting voor mijn iPod dus kan ik uit uren muziek kiezen. Wat muzieksmaak betreft verschil ik wel van de andere jongens in de selectie. Zij houden van hiphop, terwijl ik rock en pop leuker vind. In Zweden wordt echt heel goede muziek gemaakt."

Wat merk je van de supporters tijdens een wedstrijd?
Wessel Heemskerk, Alkmaar


,,In een groot stadion als de Amsterdam ArenA is het geluid overweldigend. Wat ik zelf erg mooi vind, zijn de sfeeracties voor een wedstrijd. Die enorme doeken of choreografieën zijn indrukwekkend."