Menu

Raymond Homoet ziet kansen voor Antillen

Twee weken geleden kreeg Raymond Homoet, de keeper van het zaterdagelftal van Ajax, een onverwacht telefoontje waarin hem werd gevraagd of hij voor het Antilliaanse Elftal zou willen uitkomen. De amateur van de zaterdag-afdeling dacht niet lang na over dit eervolle voorstel. Temeer, omdat de Antilliaanse bond er alles aan wil doen om het WK 2006 in Duitsland te halen.

Op 22 mei was de eerste kennismaking tussen de spelers die tot nu toe zijn gevraagd voor het Nationale Elftal. In Zeist werden de plannen voor de komende maanden aan de in Nederland actieve spelers Civard Sprockel (Feyenoord), Robin Nelisse (AZ), Raymond Victoria (Willem II) en Eldridge Rojer(Vitesse) uit de doeken gedaan. Homoet heeft na deze bijeenkomst veel vertrouwen gekregen in het ambitieuze project. ,,Ik denk dat de bond heeft ingezien dat er inmiddels veel talent is en dat de kans reëel is dat we ons kunnen plaatsen. Ik denk er zelf ook zo over. Met de juiste begeleiding en trainer heb ik er vertrouwen in", aldus Homoet.

Wie de bondscoach wordt van de Antillen, is nog niet bekend. ,,Ik geloof dat dit in augustus bekend wordt, maar zeker weet ik het niet. In ieder geval gaan we 20 juni naar Curaçao om daar te beginnen met trainen. In augustus zijn er in Nederland weer verschillende trainingskampen. De eerste oefeninterland is tegen Venezuela."

De voorlopige selectie:
Raymond Homoet (Ajax), Mark van Eijk, Pong Clemencia, Angelo Cijntje, Bert Zimmerman (allen Veendam), Angelo Martha, Rocky Siberie (beiden Cambuur Leeuwarden), Robin Nelisse (AZ), Rosalia Revi (ADO Den Haag), Brutil Hosé, Kenneth Cicilia (beiden Sparta), Civard Sprockel, Shelton Martin (beiden Excelsior), Raymond Victoria, Nelson Wau (beiden Willem II), Eldridge Royer (Vitesse), Nairon Wau (MVV), Djuric Winklaar ( Lecce), Jurrick Juliana (AGOVV), Sair Keller (geen club), Anton Jongsma (FC Groningen), Wouter Jansen (De Graafschap), Charly Jones, Jurgen Roozendaal, Edmund Henriquez (allen TOP Oss).