Menu
Reacties Ajacieden op WK-loting

Reacties Ajacieden op WK-loting

De loting voor het WK 2010 in Zuid-Afrika is vrijdagavond in Kaapstad verricht. De internationals van Ajax die zich met hun land voor het WK geplaatst hebben, volgden de loting met spanning. Lees hier de reacties van de Ajacieden.

Nederland treft in groep E twee ‘Ajax-landen’. Het Kameroen en Denemarken van de Ajacieden Enoh en Rommedahl vormen twee van de drie tegenstanders in de poule. Verder zit ook Japan in de Ajax-getinte groep. Dennis Rommedahl zag zijn voorgevoel vrijdagavond bevestigd. ,,Ik had al het vermoeden dat we Nederland zouden loten. Daar hoopte ik ook op. Erg leuk dat we met Denemarken tegen Oranje spelen op het WK. Verder is het ook leuk dat we het Kameroen van Eyong Enoh treffen. Het komende half jaar zullen we elkaar veel gaan dollen op de club. De eerste sms’jes naar de Ajacieden van Oranje en Eyong zijn al verstuurd.”

Het Nederlands elftal opent op 14 juni in Johannesburg tegen Denemarken. Vijf dagen later - op 19 juni - volgt het duel tegen Japan in Durban. De laatste groepswedstrijd is tegen Kameroen. Het treffen met het geboorteland van Enoh is op 24 juni in Kaapstad.

Uruguay is in poule A ingedeeld. De Zuid-Amerikanen treffen naast gastland Zuid-Afrika de nationale teams van Mexico en Frankrijk. Ajax-aanvoerder Luis Suarez keek wel even bedenkelijk toen hij zijn land aan in de sterke groep A zag belanden. ,,Frankrijk is uiteraard een moeilijke tegenstander. Ook Zuid-Afrika is lastig, want zij spelen als gastland allemaal thuiswedstrijden. Om die reden zijn ook zij een lastige tegenstander. Mexico is denk ik ongeveer even sterk als wij.” Suarez had rondom de loting veel contact met collega-Ajacied en landgenoot Bruno Silva: ,,We hebben het allebei intensief gevolgd allemaal.” Over de ‘Ajax-poule’ van Oranje zegt Suarez: ,,Leuk dat er zoveel Ajax-spelers in dezelfde groep zitten. Ook voor Oranje is dit een lastige poule, maar ik denk wel dat Nederland een goede kandidaat is om door te gaan.”

Servië speelt in groep D tegen Duitsland, Australië en Ghana. Ajax-spits Marko Pantelic vindt zijn poule ‘interessant’. ,,Voor Servië is het een okay draw. Voor mij maakt het echter niet uit tegen wie we spelen. Wij zijn Servië en moeten van onszelf uitgaan. Of het voor mij speciaal is om tegen Duitsland te spelen? Niet echt. We spelen immers niet tegen mijn oude club Hertha BSC, maar tegen Duitsland. Bovendien, zoals gezegd, maakt het me niet tegen wie we spelen. Bij Servië gaan we altijd van onze eigen kracht uit.”

Poule-indeling WK 2010

Poule A: Zuid-Afrika, Mexico, Uruguay, Frankrijk.
Poule B: Argentinië, Nigeria, Zuid-Korea, Griekenland.
Poule C: Engeland, Amerika, Algerije, Slovenië.
Poule D: Duitsland, Australië, Servië, Ghana.
Poule E: Nederland, Denemarken, Japan, Kameroen.
Poule F: Italië, Paraguay, Nieuw-Zeeland, Slowakije.
Poule G: Brazilië, Noord-Korea, Ivoorkust, Portugal.
Poule H: Spanje, Zwitserland, Honduras, Chili.