Menu

Real Madrid boekt overwinning op Manchester

Dankij twee goals van Raúl en een van Figo zegevierde Real Madrid dinsdagavond over Manchester United. Maar door het tegendoelpunt van Ruud van Nistelrooy houden de Engelsen nog zicht op een plaats in de halve finales.

Real speelde bij vlagen superieur en gaf Man. United nauwelijks kansen. In de twaalfe minuut was het al raak voor de Koninklijke uit Madrid, toen Luis Figo Barthez kansloos liet met een verrassend schot. Dacht Manchester uit de eerste tien minuten nog wat vertrouwen te halen in een goede afloop, dan was dat weg na toen Real na de openingstreffer formidabel ging voetballen. Een vermeende strafschop, een overtreding van Brown op Ronaldo, werd niet toegekend, zodat de voorsprong van Real voor eventjes minimaal bleef.

Na een half uur echter scoorde Raúl uit een perfecte voorzet van Zidane. En vlak na rust werd Barthez voor de derde keer gepasseerd, weer door Raúl die dit keer van afstand uithaalde. Drie minuten later tekende Van Nistelroooy de voor Manchester zo belangrijke uitgoal. De Nederlander maakte zijn elfde goal in een seizoen in de Champions League en vestigde daarmee een record. Door het doelpunt houdt Manchester tevens zicht op een goede afloop van de kwartfinales voor de return over twee weken. Hoewel een 3-1 achterstand natuurlijk niet makkelijk is weg te werken.