Menu
Realisatie 'stadion van de toekomst'

Realisatie 'stadion van de toekomst'

Ajax, Amsterdam ArenA en Sony hebben een overeenkomst voor een vijfjarige samenwerking getekend. De samenwerking betreft een elektronica partnership. Het stadion wordt volledig ingericht met de nieuwste elektronische toepassingen.

Henk Markerink (Directeur Amsterdam ArenA), Henri van der Aat (algemeen directeur Ajax) en Rick Londema (Managing Director Sony Benelux) heffen het glas op de samenwerking. Henk Markerink (Directeur Amsterdam ArenA), Henri van der Aat (algemeen directeur Ajax) en Rick Londema (Managing Director Sony Benelux) heffen het glas op de samenwerking.

Het doel van de drie organisaties is om gezamenlijk het stadion van de toekomst te creëren waarbij het intensiveren van de beleving van de bezoeker centraal staat, als onderdeel van het Smart Stadium Concept. De komende periode worden diverse vernieuwende projecten opgeleverd. Zo zal Sony de Amsterdam ArenA en Ajax van nieuwe High Definition (HD) beeldschermen voorzien en van twee nieuwe schermen boven het veld. In en rond het stadion komt een eigen tv-netwerk waarop in HD wordt uitgezonden. Dit zal een grote bijdrage leveren aan de beleving van de bezoeker.

,,Sony heeft een heel sterke merknaam, wereldwijd", vertelt de algemeen directeur van Ajax, Henri van der Aat. ,,De uitstraling van Sony past bij Ajax. Wij zijn trots dat we deze deal hebben gesloten. Ajax-supporters zullen bij het bezoeken van de ArenA al op korte termijn merken dat Sony sponsor is geworden, niet alleen als de grote schermen in het stadion vervangen zijn. Maar ook wat er voor, tijdens en na de wedstrijden in het stadion uitgezonden gaat worden. Er gaat veel meer gebeuren, onder andere op het gebied van Ajax TV. We verwachten veel van deze samenwerking tussen Ajax, de Amsterdam ArenA en Sony."

Managing director Sony Benelux, Rick Londema: ,,Voor Sony betekent deze samenwerking de grootste deal in Europa op het gebied van sport en live-entertainment. Sony gaat het stadion volledig inrichten met de nieuwste elektronische toepassingen. High Definition speelt een prominente rol bij de geboden oplossingen. Wij zijn daarom trots dat Ajax en Amsterdam ArenA gekozen hebben voor Sony als elektronica partner en HD-leverancier."

,,Voor de Amsterdam ArenA is Sony de ideale partner om binnen de sector sport en live-entertainment nieuwe technologieën te ontwikkelen en toe te passen", zegt Henk Markerink, directeur Amsterdam ArenA. ,,De ArenA heeft de ambitie door het ontwikkelen van het Smart Stadium Concept een nieuwe trend te zetten in de dienstverlening aan bezoekers van Ajax-wedstrijden en overige evenementen."