Menu
Recordaantal bezoekers Open Dag

Recordaantal bezoekers Open Dag

De jaarlijkse Open Dag van Ajax heeft meer dan vijftigduizend bezoekers getrokken: een absoluut record. Het drukst was het op parkeerterrein P2 waar de selectie werd gepresenteerd.

Joop Leeuwendaal krijgt de selectie achter zich aan als hij het clublied inzet. Joop Leeuwendaal krijgt de selectie achter zich aan als hij het clublied inzet.

Het was weer een prachtig gezicht: de duizenden mensen die de brug overstaken van de Amsterdam ArenA naar parkeerterrein P2. Een roodwitte optocht op weg naar de plek waar het hoogtepunt van de Open Dag, de presentatie van de spelers, plaats vond.

Na alle activiteiten in het stadion en op sportcomplex de Toekomst verzamelden zich op de grote parkeerplaats meer dan vijftigduizend Ajax-supporters. Dat is minimaal vijfduizend bezoekers meer dan vorig jaar. Diverse artiesten hielden de stemming er goed en in en bouwden de spanning op richting de spelerspresentatie.

Luis Suarez zwaait naar de duizenden Ajacieden op P2. Luis Suarez zwaait naar de duizenden Ajacieden op P2.

Om 14.00 uur was het zover. Alle spelers en technische staf werden door presentator Wim Bohnenn om beurten voorgesteld aan het enthousiaste publiek. Iedereen, spelers en staf, werd met een oorverdovend applaus ontvangen. Tijdens de presentatie werden mooie en verwachtingsvolle woorden uitgesproken.

,,Wat verwacht je van je eerste seizoen bij Ajax?”, vroeg Bohnenn aan Miralem Sulejmani. ,,De titel”, antwoordde de Serviër resoluut. Ook Marco van Basten maakte nog maar eens duidelijk dat het kampioenschap van Nederland prioriteit nummer één is.

Ismaïl Aissati weet wat het is om kampioen van Nederland te worden. Hij pakte met PSV vier titels op rij. Toch was hij flink onder de indruk van de manier waarop er in Amsterdam feestjes worden gevierd. ,,Ik heb het nog nooit zo druk gezien”, aldus de nieuwe middenvelder.

Joop Leeuwendaal, zanger en teammanager van Ajax F1, sloot de presentatie af met het clublied. Daarna restte de fans nog één opdracht: handtekeningen verzamelen van alle Ajacieden. Het seizoen is begonnen!

Presentator Wim Bohnenn introduceert de assistent-trainers John van 't Schip en Rob Witschge. Presentator Wim Bohnenn introduceert de assistent-trainers John van 't Schip en Rob Witschge.
Na de presentatie en de polonaise zwaaien de Ajacieden de fans vaarwel. Spelers en fans ontmoeten elkaar weer rond de trainingen bij de ArenA, of vrijdag op het Amsterdam Tournament. Na de presentatie en de polonaise zwaaien de Ajacieden de fans vaarwel. Spelers en fans ontmoeten elkaar weer rond de trainingen bij de ArenA, of vrijdag op het Amsterdam Tournament.