Menu
Recordbedrag van VriendenLoterij

Recordbedrag van VriendenLoterij

Ajax heeft woensdagavond tijdens het Goed Geld Gala in de Amsterdamse Beurs van Berlage een cheque van maar liefst 960.701 euro van de VriendenLoterij gekregen. De opbrengst van de loten is een record voor Ajax. Nooit eerder ontving de club zo’n hoog bedrag van de VriendenLoterij. Ten opzichte van drie jaar geleden is het bedrag verdubbeld.

Het bedrag is de opbrengst over 2014 van de loten die zijn verkocht door de VriendenLoterij aan deelnemers die meespelen voor de jeugdopleiding van Ajax. De jeugdopleiding is hiermee één van de meest gesteunde maatschappelijke projecten van de VriendenLoterij. Op de foto toont Simone Freling (directeur Ajax Foundation) de cheque voor Ajax tijdens het Goed Geld Gala.

Dat de gezamenlijke acties en steun van Ajax-supporters succesvol zijn geweest, blijkt wel uit het feit dat de cheque het voorgaande jaar 916.608 euro bedroeg. Ook toen ontving Ajax een schitterend bedrag dankzij de meespelende Ajax-supporters. Dat dit bedrag dit jaar nóg hoger is, maakt de club trots.

Maatschappelijk
De VriendenLoterij hecht evenals Ajax grote waarde aan maatschappelijke projecten. Als Maatschappelijk Partner van de Eredivisie maakt de VriendenLoterij het mogelijk dat eredivisieclubs ondersteuning krijgen voor onder andere wijk- en schoolprogramma’s. Op die manier zijn de clubs uit de Eredivisie ook duidelijk zichtbaar buiten het voetbalveld.

Ben je nog geen deelnemer? Ga dan naar de website van de VriendenLoterij via onderstaande link. Doe mee en steun de jeugdopleiding van Ajax!

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Roy Beusker

Naar de website van de VriendenLoterij