Menu
Recordbedrag van VriendenLoterij

Recordbedrag van VriendenLoterij

Ajax heeft deze week tijdens het Goed Geld Gala een cheque van maar liefst 708.729 euro van de VriendenLoterij gekregen. Een recordbedrag. De helft van ieder verkocht lot gaat naar de jeugopleiding van Ajax.

De jeugdopleiding van Ajax is één van de meest gesteunde jeugdvoetbalopleidingen van de VriendenLoterij. Bij deze goededoelenloterij voor gezondheid en welzijn kunnen deelnemers zelf aangeven voor welk goed doel of welke vereniging de helft van de lotprijs bestemd is. Ajax ontving maandagavond tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum een bijdrage van ruim 700.000 euro.

Dat de gezamenlijke acties van Ajax en de VriendenLoterij succesvol zijn geweest blijkt wel uit het feit dat de cheque vorig jaar 453.757 euro bedroeg. Dankzij de extra inspanningen is het bedrag dit jaar ruim 250.000 euro hoger uitgevallen.

Bij de Eredivisieclubs worden jeugdopleidingen met deze bijdrage gesteund, vanwege hun maatschappelijke functie. In totaal had de VriendenLoterij een bedrag van 2,8 miljoen euro voor jeugdopleidingen te verdelen, ruim een half miljoen meer dan vorig jaar. Ajax’ concurrenten Feyenoord en PSV ontvingen respectievelijk 866.464 en 223.577 euro.

Maatschappelijk Partner ondersteunt maatschappelijke projecten

Als Maatschappelijk Partner van de Eredivisie maakt de VriendenLoterij het mogelijk dat eredivisieclubs de middelen hebben voor bijvoorbeeld trainingsfaciliteiten of huiswerkbegeleiding. De bijdrage is ook bedoeld voor de ondersteuning van maatschappelijke projecten, zoals wijk- en schoolprogramma’s. De talenten kunnen zo goed terechtkomen in de maatschappij. Ze hebben daarmee ook een voorbeeldfunctie voor hun directe omgeving. Daarnaast wil de VriendenLoterij via het project ‘Scoren voor Gezondheid’ kinderen tussen de 9 en 12 jaar aanzetten tot een gezonde leefstijl. Profvoetballers uit de Eredivisie fungeren hierbij als rolmodel.

De Vriendenloterij is al jaren behalve sponsor van de Eredivisie ook additioneel sponsor van Ajax. De helft van elk verkocht lot gaat de jeugdopleiding van Ajax.

Op de foto neemt Simone Freling (directeur Ajax Foundation) de cheque van Ajax in ontvangst tijdens het Goed Geld Gala.

Tekst: Ajax.nl
Foto: VriendenLoterij