Menu
Recordbedrag van VriendenLoterij

Recordbedrag van VriendenLoterij

Ajax heeft donderdagavond tijdens het Goed Geld Gala een cheque van maar liefst 916.608 euro van de VriendenLoterij gekregen. De opbrengst van de loten is een record voor Ajax. Nooit eerder ontving de club zo’n hoog bedrag van de VriendenLoterij. Ten opzichte van twee jaar geleden is het bedrag verdubbeld. Daarmee is Ajax de grootste stijger in absolute zin.

Het bedrag is de opbrengst over 2013 van de loten die zijn verkocht door de VriendenLoterij aan deelnemers die meespelen voor de jeugdopleiding van Ajax. De jeugdleiding is hiermee één van de meest gesteunde maatschappelijke projecten van de VriendenLoterij.

Dat de gezamenlijke acties en steun van Ajax-supporters succesvol zijn geweest, blijkt wel uit het feit dat de cheque het voorgaande jaar 708.729 euro bedroeg. Ook toen ontving Ajax een schitterend bedrag dankzij de meespelende Ajax-supporters. Dat dit bedrag dit jaar nóg hoger is, maakt de club trots.

Maatschappelijk

De VriendenLoterij hecht evenals Ajax grote waarde aan maatschappelijke projecten. Als Maatschappelijk Partner van de Eredivisie maakt de VriendenLoterij het mogelijk dat eredivisieclubs ondersteuning krijgen voor onder andere wijk- en schoolprogramma’s. Op die manier zijn de clubs uit de Eredivisie ook duidelijk zichtbaar buiten het voetbalveld.

Ben je nog geen deelnemer? Ga dan naar de website van de VriendenLoterij via onderstaande link. Doe mee en steun de jeugdopleiding van Ajax!

Tekst: Ajax.nl
Foto: VriendenLoterij

Naar de website van de VriendenLoterij

Marieke van Schaik (VriendenLoterij) en Ineke Gielen (Ajax Foundation) met de cheque voor de Ajax Jeugdopleiding. Foto: Roy Beusker Fotografie. Marieke van Schaik (VriendenLoterij) en Ineke Gielen (Ajax Foundation) met de cheque voor de Ajax Jeugdopleiding. Foto: Roy Beusker Fotografie.