Menu

Record-rondo tijdens stadiontraining

De voorlaatste training voor de Klassieker aanstaande zondag werd in het stadion afgewerkt. De aanwezige pers en supporters zagen de Ajacieden oefenen in kaatsen, partijtjes en afronden. Tijdens de gebruikelijke rondo behaalden de Amsterdamse voetballers een bijzondere score.

Ten opzichte van de groep die donderdag op het trainingsveld stond was er één verschil: Ryan Babel was aan de groep toegevoegd. Zo had Ronald Koeman de beschikking over twintig spelers en twee keepers, zodat er voor zondag nog vier moeten afvallen.

Een potje ' kopbal' opende de training. Twee grote doelen werden tegenover elkaar gezet, de groep werd in tweeën verdeeld, met elk een keeper. De bal mocht alleen koppend doorgespeeld worden en zo kon er ook gescoord worden. Dus de bal met de voeten aanraken was uit den boze. De bal werd opnieuw in het spel gebracht door een normale ingooi. Team ' geel' bleek veel sterker, waardoor team ' wit' zelfs beide doelen na afloop terug moest plaatsen. ,,Als je zó dik verliest, ruim je beide doelen maar op'', luidde de verklaring van de trainer.

Vervolgens werd de groep in drieën verdeeld. Een team van zeven met voornamelijk aanvallend ingestelde spelers en een met voornamelijk verdedigers, moesten het tegen elkaar opnemen. De overigen oefenden aan de andere kant van het veld op voorzetten en afronden.

Het laatste gedeelte van de training bestond voor de aanvallers eveneens uit afronden. De ballen werden voorgezet door Tom Soetaers, Nicolae Mitea en Nourdin Boukhari van de linkerkant, en Daniël de Ridder, Mauro Rosales en Hatem Trabelsi vanaf rechts. De Ajacieden die niet bij deze oefening betrokken waren, deden onder toeziend oog van Ruud Krol een rondo. Op een zeker moment trok het groepje in de middencirkel alle aandacht, ook van de afronders. ,,Vierenzestig, vijfenzestig, zesenzestig!'' telde Ruud Krol. En dat was bijzonder, want meestal wordt het overtikken al na hooguit een keer of twintig onderbroken door de ' lummels' .

Na afloop van de wedstrijd ging de aandacht van de Ajacieden uit naar Peter Groenink. De 25-jarige man had kort na het vertrek van Zlatan Ibrahimovic een brief geschreven aan Ronald Koeman en Louis van Gaal, met de mededeling dat zij hun speurtocht naar een nieuwe spits konden staken. ,,Al uw zorgen zijn voorbij'', schreef hij. ,,Want bij deze wil ik mijzelf aanbieden als de nieuwe superspits van Ajax.'' Peter was uitgenodigd door Ajax om vandaag de training bij te wonen. Tonny Bruins Slot was op de hoogte en onderwierp de 'spits' aan een aantal vragen. ,,Welk been is het beste?'', vroeg de assistent-trainer. ,,Allebei natuurlijk'', antwoordde Groenink. Bruins Slot: ,,En hoe ga je een speler voorbij?'' Groenink: ,,Met beide benen.'' Daarop besloot Bruins Slot het later in de middag toch maar te bespreken met Koeman.