Menu
Records voor Ajax en El Ghazi lonken

Records voor Ajax en El Ghazi lonken

Als iets bij de start van de Eredivisie in het oog springt, is het Ajax' defensieve zekerheid. De Ajacieden kunnen zondag bij een 'clean sheet' in Nijmegen zelfs een clubrecord evenaren.

Ajax startte de competitie tweemaal eerder met drie wedstrijden zonder tegendoelpunt: in 1967-1968 onder Rinus Michels en in 1995-1996 onder Louis van Gaal. Mooie bijkomstigheid: Ajax werd in beide seizoenen ook landskampioen.

Mooie statistieken, maar het doet Frank de Boer weinig, zo liet hij desgevraagd weten. ,,Het zegt helemaal niets en geeft geen enkele garantie. Natuurlijk willen we altijd de nul houden. Dat betekent dat je minimaal een punt hebt. Maar we gaan ook altijd voor de winst. Ik heb liever een overwinning met een goal tegen dan een doelpuntloos gelijkspel.”

Voor Anwar El Ghazi lonkt ook een mijlpaal. Hij staat na twee speelronden op vier doelpunten, een prestatie die zeven oud-Ajacieden eerder ook leverden. Maar schiet El Ghazi nogmaals uit zijn slof, dan komt hij op eenzame hoogte. De vleugelaanvaller kan de eerste speler in de Eredivisie worden die in elk van de eerste drie Eredivisie-duels minimaal twee keer scoort.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Louis van de Vuurst