Menu
Redbull Salzburg gevaarlijke outsider

Redbull Salzburg gevaarlijke outsider

De zevende editie van de ABN AMRO Future Cup wordt van 26 tot en met 28 maart (paasweekend) op sportcomplex de Toekomst gehouden. Het deelnemersveld van het internationale jeugdtoernooi voor B-junioren is weer indrukwekkend. Een korte kennismaking met Redbull Salzburg.

Een redelijke onbekende is Red Bull Salzburg. De ploeg uit het Alpenland maakt zijn debuut op de Future Cup. De Oostenrijkers zijn in eigen land de laatste jaren heersend en wonnen vorig seizoen nog de dubbel.

De hoofdmacht bestaat overwegend uit Oostenrijkers en Duitsers en een paar Brazilianen. Ajax 1 maakte een aantal seizoenen geleden hardhandig kennis met Salzburg. De dubbele en vooral pijnlijke confrontatie hebben veel Ajacieden geprobeerd uit het geheugen te wissen. Ruim twee jaar geleden, in februari 2014, verloor Ajax twee keer kansloos van de club die als sponsor het befaamde energiedrankje heeft.

Salzburg staat in de eigen competitie ruim bovenaan. De ploeg verzamelde in elf duels 29 punten en heeft daarmee zes punten voorsprong op naaste belager en rivaal Rapid Wien. Het Oostenrijkse voetbal zit duidelijk in de lift, getuige de soevereine plaatsing van het nationale elftal voor het EK in Frankrijk.

Wat de talenten echt kunnen betekenen op de Future Cup zal het paasweekend moeten uitwijzen. Een signaal dat de Oostenrijkers niet uitgevlakt moeten worden, is een uitslag tijdens de Kass Cup, een groot internationaal toernooi in het Midden-Oosten. Daar werden de talenten van Real Madrid onlangs op een 2-2-gelijkspel gehouden. Ook verloor Salzburg slechts met 2-1 van Internazionale. Als dat de juiste voortekenen zijn, moeten we de ploeg zeker in de gaten houden voor een hoge klassering.

TICKETS ABN AMRO FUTURE CUP