Menu

Redelijk hoge score in Hoogeveen

V.V. Hoogeveen vormde zaterdag 14 juli het decor voor de derde oefenwedstrijd van Ajax. Dit keer geen kip in de middencirkel, maar drie parachutisten die kort voor de wedstrijd op het veld landden. In een matig duel, won Ajax met 7-1.

Adriaanse begon met Arveladze op linksvoor en Cruz rechts achterin. De spits liet de tweede wedstrijd verstek gaan vanwege een lichte blessure aan zijn knie. Chivu verliet tijdens het eerste oefenduel het veld met een hamstringblessure. De Roemeen is hiervan nog niet hersteld, maar heeft wel de looptraining hervat. Van der Vaart en Heitinga melden zich donderdag 19 juli weer bij de selectie. Ook Grim en Machlas zaten geblesseerd op de bank.

Trainer Adriaanse liet vijf spelers buiten de selectie: Witschge, Winter, Vierklau, Pique en Van der Gun. “Ik wilde een aantal spelers langer aan het werk zien. Ik heb toen een keuze gemaakt op basis van positie en fitheid”, verklaarde Adriaanse.

Pas na 20 minuten kwam Ajax via een doelpunt van aanvoerder Galásek tot scoren. Keeper Lobont moest 10 minuten later in actie komen op een corner van Hoogeveen die rechtstreeks werd ingeschoten. Uit de corner die hierop volgde kopte Reinders de 1-1 binnen. Ajax wist de eerste helft winnend af te sluiten door doelpunten van Zlatan en Van der Meyde.

In de tweede helft nam Arveladze de plaats in van Knopper, en speelde Maxwell op de linksbuiten-positie. Adriaanse: “Wamberto is de eerste wedstrijd van de Champions League geschorst en Mido is er niet. Ik vond Arveladze op links niet goed, dus probeerde ik Maxwell. Maar je ziet dat hij een echte linksback is.” .Ajax was in de tweede helft meer op dreef. Arveladze maakte een zuivere hattrick: drie doelpunten achter elkaar in een helft. Zlatan bracht de eindscore op 7-1 in het voordeel van de Ajacieden. Hoogeveen kon niet veel meer inbrengen.

Doelpunten 0-1 Galásek ´21 1-1 Reinders ´31 1-2 Zlatan ´33 1-3 Van der Meyde ´43 1-4 Arveladze (p) ´56 1-5 Arveladze ´65 1-6 Arveladze ´73 1-7 Zlatan ´78

Opstellingen: Ajax: Lobont, Cruz, Pasanen, Yakubu, De Cler, Galásek, Knopper, (´45 Maxwell), O´Brien, Van der Meyde, Zlatan, Arveladze. V. V. Hoogeveen: 1e helft: Post, Karhof, Ten Caat, Ten Caat, Doldersum, Stadman, Santing, Hoogeveen, Reinders, Reys, Heet 2e helft: Bantema, Benjamins, Ten Caat, Doldersum, Post, Sabandak, Santing, De Jonge, Lip, Leasa, Kloezen.