Menu
Regen, helikopters en een jarige

Regen, helikopters en een jarige

De spelers van Ajax moesten dinsdag voor het eerst tijdens het verblijf een Brazilië een beroep op hun regenjassen doen. Tijdens de training daalden een aantal fikse regenbuien over São Paulo neer. Op het trainingscomplex van Palmeiras was Dmitry Bulykin de enige afwezige. De Rus bleef in het hotel achter met een pijnlijke linkerenkel.

Een paraplu was dinsdag geen overbodig luxe tijdens de training van Ajax. Terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam registreerden verschillende camera’s de verrichtingen van de Ajacieden. Er waren veel journalisten naar het complex van Palmeiras gekomen. Allereerst vanwege de wekelijkse persdag van de Braziliaanse club, maar velen lieten de kans niet onbenut om ook de Ajacieden iets te vragen. Met name Nicolás Lodeiro uit buurland Uruguay was een gewilde spreker.

Eerder op de ochtend regende het felicitaties in het spelershotel van Ajax. Aan de ontbijttafel werd Kenneth Vermeer door de hele selectie met zijn 26e verjaardag gevierd. Nadat de doelman was toegezongen door zijn teamgenoten vertrok de selectie met de bus naar de training. Na een reeks oefeningen in de regen eindigde Ajax de training ruim anderhalf uur later uiteindelijk met 23 man. Na Bulykin was het uitgerekend de jarige Vermeer die de training voortijdig verliet. Met lichte hamstringklachten volgde hij het slot van de oefensessie vanaf de kant.

De regen kwam dinsdag met bakken uit de lucht. De regen kwam dinsdag met bakken uit de lucht.

Net als maandag kwam Luiz Felipe Scolari weer even een kijkje nemen bij de aankomende tegenstander. In aanloop naar het oefenduel van zaterdag in stadion Pacaembu was de Braziliaanse coach uiteraard benieuwd hoe de gasten uit Nederland ervoor staan.

Naast Scolari was er ook vanuit de lucht veel bekijks. Of beter gezegd: de aanwezigen op het trainingscomplex keken tijdens de training geregeld even naar boven. Zoals iedere dag wemelt het van de helikopters boven de stad. De inwoners van ‘Sampa’ weten niet beter, maar voor het tijdelijke bezoek in São Paulo blijft de hoeveelheid helikopters een bijzonder beeld. In geen enkele andere stad ter wereld vliegen zoveel helikopters als in de Braziliaanse miljoenenstad. Het is voor velen het ideale vervoersmiddel tussen de 4.000 wolkenkrabbers die de metropool telt.

In de schaduw van al die drukte doet de materiaalman van Palmeiras rustig zijn werk. Na 23 jaar Flamengo en zeven arbeidsjaren bij het nationale team van Brazilië koestert hij zijn baan in de luwte bij Palmeiras. Hij zorgt ervoor dat het Ajax deze week aan niets ontbreekt. Net als Scolari trouwens. Als de training van Ajax net op gang is gekomen steekt de voormalig bondscoach van Brazilië en Portugal zijn hoofd uit de deur van de kleedkamer. ,,Over een kwartier zijn we hier allemaal weg. Dan is onze kleedkamer vrij voor jullie.” Palmeiras toont zich een goede gastheer.

Tekst en foto’s: Ajax.nl
Foto boven: Pro Shots

De Braziliaanse journalisten hadden hun voorzorgsmaatregelen genomen. De Braziliaanse journalisten hadden hun voorzorgsmaatregelen genomen.
Toby Alderweireld zit Lorenzo Ebecilio op de hielen. Toby Alderweireld zit Lorenzo Ebecilio op de hielen.
Gregory van der Wiel in een regenachtig decor. Gregory van der Wiel in een regenachtig decor.
Daley Blind is Christian Eriksen net te vlug af na gezamenlijke glijpartij. Daley Blind is Christian Eriksen net te vlug af na gezamenlijke glijpartij.
Debutant Ouasim Bouy en Eyong Enoh. Debutant Ouasim Bouy en Eyong Enoh.
Een vertrouwd gezicht deze dagen: de helikopters zoemen als vliegen boven het trainingsveld. Een vertrouwd gezicht deze dagen: de helikopters zoemen als vliegen boven het trainingsveld.
São Paulo telt de meeste helikoptervluchten ter wereld. São Paulo telt de meeste helikoptervluchten ter wereld.
Daley Blind en Toby Alderweireld strijden om de bal. Daley Blind en Toby Alderweireld strijden om de bal.