Menu

Regen verdrijft Ajax van eigen veld

De Ajacieden konden deze maandag niet op het eigen trainingsveld terecht. De overvloedige regenval had voor een onbespeelbare grasmat gezorgd. Uitwijken naar de ArenA was geen optie, want daar was nog geen grassprietje te bekennen. Er wordt namelijk een nieuw veld gelegd.

Gelukkig beschikt jeugdcomplex De Toekomst over kunstgrasvelden, zodat er wel getraind kon worden. Althans door de fitte spelers, want Jari Litmanen en Zlatan Ibrahimovic zijn net als doelman Bogdan Lobont geblesseerd. Tom de Mul heeft griep.

Na de warming-up en een passingsvorm volgde de wedstrijdgerichte oefening. Net zoals in Portugal moesten de beoogde aanvallers het opnemen tegen de verdedigers. Ronald Koeman probeerde ook nu nadrukkelijk het vleugelspel met Tom Soetaers en Victor Sikora uit, terwijl Wesley Sonck de spits is die de goals moet maken. Maar dat kwam er tijdens de training nog niet van. De goals, die werden gescoord, kwamen door het centrum tot stand.

De mooiste schreef Rafael van der Vaart op zijn naam. De vice-aanvoerder lijkt geen last meer te hebben van zijn knie en nadat hij door Sonck slim was vrijgespeeld, krulde hij de bal prachtig in de kruising; Sander Boschker beduusd achterlatend en applaus oogstend van de technische staf en toeschouwers.

Dinsdag volgt nog één training. Dan moet het door blessures en interlandverplichtingen geplaagde Ajax klaar zijn voor de tweede helft van de competitie waarin de koppositie verdedigd moet worden.