Menu
Regen voor Nederland, zon voor Europa

Regen voor Nederland, zon voor Europa

In weersomstandigheden die gemodelleerd leken naar het seizoen zoals Ajax tot op heden meemaakt, werkten de Amsterdammers dinsdagmiddag hun tweede training van de dag af. De regenbuien stonden daarbij symbool voor de moeilijke tijden in de vaderlandse competitie, de zonnige periode voor de voorspoedig verlopende Europese campagne.

Niet alleen de condities waarin getraind werd, ook het verloop van de sessie zelf vertoonde paralellen met de huidige voetbaljaargang. Trainer Danny Blind zal tevreden terugblikken op de gretigheid waarmee zijn spelers zich op de afsluitende partijvormen stortten, zoals Ajax zich in de meeste competitiewedstrijden weinig kon verwijten, noch op voetballend vlak, noch qua mentaliteit. Meestal was de uitvoering redelijk tot alleraardigst, maar was de afronding ongelukkig. Pech kende Ajax ook op andere fronten en deze dinsdag was daarin geen uitzondering. De training was pas twintig minuten onderweg toen Wesley Sneijder tijdens een positiespel een trap tegen zijn rechterkuit kreeg. De middenvelder - die onlangs zijn contract in Amsterdam verlengde -ging kermend naar de grond en verliet even later met een bandage om zijn been het trainingsveld. Op eigen kracht, dat wel.

Buiten het wegvallen van Sneijder kon Blind content zijn met de verrichtingen van zijn selectie. Die hield zich eerst bezig met een serie positiespellen, waarbij iedereen slechts zijn directe tegenstander mocht volgen. Tot besluit werden de Ajacieden verdeeld in drie partijen, die via onderlinge wedstrijdjes hun krachten gingen meten. Het oranje team kwam uiteindelijk via een overwinning plus een gelijkspel als winnaar uit de bus, een zege die met luid gejuich werd begroet.

Woensdag heeft de selectie van een vrije dag. Donderdag staan andermaal twee trainingen op het programma.