Menu
Regen weerhoudt fans niet

Regen weerhoudt fans niet

Dat het pijpenstelen regende weerhield de doorgewinterde Ajax-fans er niet van de Open Dag te bezoeken. Gehuld in Ajax-regenponcho's trotseerden zij Pluvius en stroomden massaal de Amsterdam ArenA binnen. Traditiegetrouw kwamen de fans van heinde en verre.

Zoals bijvoorbeeld Roy van Meel. De Groningse tiener had zijn halve familie op sleeptouw meegenomen. Oma had immers - waarschijnlijk toen het nog hartje zomer was - beloofd met haar kleinzoon mee te gaan naar de Ajax Open Dag. ,,En wat je hebt beloofd, moet je nakomen", luidt het motto van de familie Van Meel.

Dus stonden er opeens vier drijfnatte oranje mensen en een drijfnatte jongen in een fonkelnieuwe Ajax-poncho op de omloop van de eerste ring. ,,In Groningen scheen de zon nog", zei een tante lachend. ,,En hoe verder we van die stad vandaan kwamen, hoe slechter het werd", deed ook vader een duit in het zakje. Maar het maakte ze geen snars uit. Om zeven uur 's ochtends vertrok de familie om het Ajax-feestje bij te kunnen wonen. Omdat Roy wel uitgeslapen moest zijn, mocht hij de wedstrijd tegen FC Kopenhagen niet zien. Dat Ajax won, kreeg hij natuurlijk wel mee. ,,Ze kunnen goed voetballen hoor. Daarom ben ik voor Ajax. Meesal laten ze het wel zien ook, vind ik."

Een klein stukje verder liep er nog zo'n trots Ajaciedje. De kleine Ricky was met mama en opa uit Diemen gekomen. Een klein stukje dus maar. Hoewel Ricky een spijkerjasje en een regenjas aanhad, schitterde het rood van zijn Ajax-shirt er toch doorheen. Daar zorgde hij wel voor. Want trots deed hij even zijn jasje opzij om te laten dat de liefde voor Ajax nu al aanwezig is. ,,Hij is helemaal weg van voetbal", aldus zijn moeder, die vroeger Marc Overmars tot haar favoriet rekende. En voor opa telt er eigenlijk maar één: ,,Er is natuurlijk maar één echte Ajacied. Dat is Johan Cruijff!"

Na half elf stroomden de omlopen vol met supporters, die verwachtingsvol het programma afwachtten. Het volgende evenement voor hun is de wedstrijd die Jong Ajax afwerkt tegen Hoofddorp. Daarna staat Lucky Ajax tegen het Artiestenteam op het programma en dan is het tijd voor de presentatie van Ajax 1.