Menu

Regen, zweet en lachen op middagtraining

De Ajacieden moesten deze donderdag twee keer aan de bak. Gooide de trainer vorige week nog de middagtraining eruit vanwege de hitte, nu moest het regenjack tevoorschijn worden gehaald. Althans, alleen Steven Pienaar koos voor die bescherming.

Julien Escudé, Tomás Galásek, Thomas Vermaelen, Hans Vonk en John O'Brien trainden onder leiding van de fysiotherapeuten binnen. Zij hoefden zich niet druk te maken over hun kledingkeuze. Dat gold wel voor de Ajacieden die naar buiten moesten. De grijze wolken hingen de hele dag al dreigend boven de ArenA maar noemenswaardige buien vielen daar niet uit.

Toch had Steven Pienaar het zekere voor het onzekere genomen en het trainingsjack aangeschoten. Dat ontlokte uiteraard cynische opmerkingen bij zijn teamgenoten die de Zuid-Afrikaan een hele ski-outfit aanpraatten. Maar nauwelijks waren de spottende zinnen uitgesproken of de druppels daalden neer. Iedereen werd nat, maar toen de regen halt hield, was Pienaar de enige die nog met een droog tenue verder kon.

Veel hielp het Pienaar en zijn team niet bij het wedstrijdje aangooien/terugspelen. Vier Ajacieden vormden een team waarbij één speler de aangegooide ballen in hoog tempo moest retourneren. Van der Vaart, Sneijder, Heitinga en Sikora bleken het meest bedreven, zij wonnen twee keer. ,,Kleine mannetjes hè", grijnsde Koeman naar Krol, beide hopend dat 'hun' groepje de strijd konden winnen. Het spelletje beviel de spelers wel, want regelmatig klonken aanstekelijke schaterlachen over het veld.

Daarna was het tijd voor een rondo en de training werd besloten met een lange sessie aangeven en afronden op doel. Met ballen van achteruit, van de linkerkant en de rechterkant moesten de afmakers keepers Bogdan Lobont en Maarten Stekelenburg te sterk af zijn. Soms lukte dat. Soms ook niet.