Menu
Relaxte Huntelaar scherp en gevat bij terugkeer in ArenA

Relaxte Huntelaar scherp en gevat bij terugkeer in ArenA

Het werd een soort van kat-en-muis-spelletje. Het journaille die met de moed der wanhoop en eigenlijk tegen beter weten in informatie over de toekomst van Klaas-Jan Huntelaar los probeerde te peuteren en de spits die het op subtiele wijze steeds omzeilde. ,,Ik ben er nu toch”, beantwoordde de spits grijnzend de vraag of hij ooit nog terugkeert in Amsterdam.

,,Ja, maar in het roodwit natuurlijk en niet in het blauwwit van Schalke”, reageerde de verslaggever op zijn beurt gevat. Het zorgde voor een lach op het gezicht van Huntelaar. Natuurlijk wist hij dat de vragen over zijn toekomst zouden komen: Huntelaar heeft aangegeven aan zijn laatste seizoen bezig te zijn in Gelsenkirchen, maar was niet van plan er iets over los te laten. ,,Wat er na het seizoen gaat gebeuren, zien we later wel."

Huntelaar relaxt poserend voor de start van de persconferentie.
Huntelaar relaxt poserend voor de start van de persconferentie.

,,,Voor jou geldt hetzelfde als voor je collega”, reageerde Huntelaar even later op niet de eerste vraag over zijn toekomst en zijn bijrol in het huidige Schalke. ,,Volgens mij is het duidelijk. Het belangrijkste is de wedstrijd van morgen en vragen daarover wil ik graag beantwoorden. Als je wilt weten waarom ik niet speel, moet je dat aan de trainer vragen.”

Dat gebeurde uiteindelijk ook, al kwam Markus Weinzierl met een diplomatiek antwoord. Dat Schalke 04 aan het begin van het seizoen veel verloor, dat Huntelaar geblesseerd raakte en dat nu anderen even de voorkeur krijgen. ,,Maar de instelling van Klaas-Jan is fantastisch. Hij heeft veel betekend voor Schalke en zijn kwaliteiten zijn onmiskenbaar. Hij is nog altijd een qualitätssturmer, iemand die heel gevaarlijk is in de zestien.”

,,Ik heb hier gespeeld, dat geeft wat extra jus over de wedstrijd. Maar mijn focus ligt op verder komen, laat dat duidelijk zijn."

Al met al was het een bijzonder amusante en relaxte persconferentie. Met een tolk die niet in topvorm was, Huntelaar die als een geslepen politicus de pers op het verkeerde been wilde zetten, en Duitse journalisten die achter de betekenis van het spreekwoord 'van een oude kermis thuiskomen' probeerden te komen.

Ook een andere Nederlandse uitdrukking passeerde de revue. ,,Dat is appels met peren vergelijken”, reageerde Huntelaar op het verzoek of hij het huidige Ajax wilde vergelijken met het elftal waarin hij speelde. Daar zag hij het nut niet van in.

Sommige dingen veranderen nooit, zou Huntelaar gedacht kunnen hebben toen Bert Maalderink ouderwets het bal van de persconferentie opende. De NOS-verslaggever die hij nog goed kent van zijn tijd bij Oranje.

Huntelaar even later op het veld van de ArenA.
Huntelaar even later op het veld van de ArenA.

Huntelaar gaf zich wél bloot over de voor hem speciale terugkeer op het oude nest. ,,Het is bekende grond. Ik ben hier wel eerder geweest”, zei de topscorer aller tijden in de Amsterdam ArenA – opnieuw – knipogend. ,,Maar nu voor het eerst met Schalke 04.”

Huntelaar niet in gewetensnood
In gewetensnood verkeert Huntelaar in ieder geval niet. De aanvaller stak nooit onder stoelen of banken uit een echte Ajax-familie te komen. Dat betekent niet dat zijn Amsterdamse hart zal bloeden mocht Schalke de halve finale bereiken. ,,Ik heb hier gespeeld, dat geeft wat extra jus over de wedstrijd. Maar mijn focus ligt op verder komen, laat dat duidelijk zijn. We willen de Europa League winnen.”

Natuurlijk ging het ook over heel serieuze dingen. De aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund bijvoorbeeld, de aartsrivaal van Schalke 04. De schrik zat er ook bij de Koningsblauwen goed in. ,,Het is vreselijk. We zijn met onze gedachten bij de buren”, stelde Huntelaar.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst