Menu
Relaxte Keizer ziet Ajax steeds beter functioneren

Relaxte Keizer ziet Ajax steeds beter functioneren

Marcel Keizer is van mening dat hij steeds meer een stempel weet te drukken op zijn elftal, zo vertelde de hoofdcoach tijdens de persconferentie vrijdagmiddag.

De ontspannen ogende coach legde uit waarom: ,,We creĆ«erden in de eerste helft tegen ADO Den Haag veel grote kansen. Op dat soort momenten zie ik een team dat steeds beter begint te voetballen. Het waren ook allemaal uitgespeelde kansen die van achteruit werden opgebouwd, vandaar dat ik van mening ben dat er stappen worden gemaakt."

Keizer: 'Kasper is een realistische jongen. Het begin van het seizoen was knokken voor hem, maar ik zie dat hij er weer aan komt.'#ajavit

— AFC Ajax (@AFCAjax) 22 september 2017

De optimistische Keizer plaatste direct een kanttekening bij zijn woorden: ,,Maar ik vind wel dat we minder wisselvallig moeten worden, want over de tweede helft tegen ADO waren we niet tevreden." 

Een perfecte wedstrijd van Ajax-kant is dus nog niet aan de orde, zo vindt Keizer: ,,Ik ben te kritisch om te zeggen dat we zomaar een perfecte wedstrijd gaan spelen. Het kan dat we hartstikke goed gaan spelen. Maar een perfect game vind ik nogal wat."

Vitesse
De hoofdcoach blikte tot slot vooruit op het thuisduel tegen Vitesse: ,,Of ik hun wedstrijd tegen Swift heb gezien? Nee. Uiteraard heb ik de samenvatting gekeken. Maar voor de analyse hebben we gekozen om andere wedstrijden te bekijken. Zo'n bekerduel heeft toch een totaal andere sfeer, mede door dat kleine kunstgrasveld. We vonden het handiger om wedstrijden tegen Lazio Roma, AZ en Excelsior te bekijken."

Lees ook: Keizer verwelkomt Sinkgraven, Neres traint apart

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst