Menu
Relaxte sfeer tijdens training

Relaxte sfeer tijdens training

De sfeer tijdens de training donderdagochtend was opperbest. Dankzij de 0-2 zege woensdagavond op RKC was er tijdens de training weinig te merken van mogelijke kampioensspanning. Ajax ligt op titelkoers en kan zondag, bij winst op Vitesse en puntverlies van Feyenoord, het 33ste landkampioenschap binnenhalen.

Maar liefst 27 spelers meldden zich ’s ochtends op het trainingsveld. Jaap Stam, Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman ontfermden zich tijdens de training over de spelers die tegen RKC niet in de basis stonden. Keeperstrainer Carlo l’Ami nam de keepers onder handen. Dit keer stonden liefst vier doelmannen op het veld: Jasper Cillessen, Kenneth Vermeer, Mickey van het Hart en Peter Leeuwenburgh. Niklas Moisander en Siem de Jong werkten aan hun herstel met fysiotherapeut Pim van Dord.

Performance coach Björn Rekelhof begeleidde de spelers die in de basis stonden tegen RKC. Na enkele rek- en strekoefeningen legde hij ze een aantal balspellen op ter bevordering van het herstel. Er werd onder meer een potje ‘latje trap’ gespeeld. Uitblinker tijdens dit spel was Davy Klaassen. Hij schoot de bal op de lat en kopte de terugkaatsende bal gelijk daarop in het goal. Deze perfect uitgevoerde oefening leverde hem dubbele punten op.

Vrijdag is de selectie vrij, zaterdag staat er opnieuw een training op het programma. Zondag speelt Ajax in Arnhem tegen Vitesse.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De spelers die tegen RKC niet in de basis stonden trainden apart. De spelers die tegen RKC niet in de basis stonden trainden apart.
Carlo l'Ami aanschouwt de verrichtingen van Jasper Cillessen. Carlo l'Ami aanschouwt de verrichtingen van Jasper Cillessen.
Jaap Stam praat na met Joël Veltman en Ricardo van Rhijn. Jaap Stam praat na met Joël Veltman en Ricardo van Rhijn.
Davy Klaassen was de uitblinker tijdens 'latje trap'. Davy Klaassen was de uitblinker tijdens 'latje trap'.
Van mogelijke kampioensspanning lijkt geen sprake. Van mogelijke kampioensspanning lijkt geen sprake.