Menu
Remise voor Ajax in besloten oefenduel met PEC

Remise voor Ajax in besloten oefenduel met PEC

Ajax heeft donderdag in een besloten oefenduel met PEC Zwolle gelijkgespeeld. Op sportcomplex de Toekomst werd het 1-1. Pelle Clement opende na ruim een halfuur spelen de score. Twaalf minuten voor tijd zorgde Dirk Marcellis voor evenwicht.

Beide ploegen kregen in de beginfase een grote kans op de openingstreffer. Zowel Kingsley Ehizibue (PEC Zwolle) als Mateo Cassierra (Ajax) liet echter een 1-op-1-kans met de keeper van de tegenstander onbenut. Namens de thuisploeg verrichtte Diederik Boer een knappe redding. De routinier vertegenwoordigde samen met Daley Sinkgraven, Heiko Westermann, Hakim Ziyech, David Neres en Cassierra de A-selectie.

Oud-Ajacieden bij Zwolle
Boer was trouwens één van de nodige spelers op het veld die hun oude club troffen. De goalie verdedigde jarenlang het Zwolse doel en groeide er uit tot clubicoon. De nummer elf van de Eredivisie heeft op zijn beurt de nodige oud-Ajacieden in de selectie. Huurling Django Warmerdam en Philippe Sandler - vorig seizoen beiden nog actief op de Toekomst - begonnen in de basis. In de tweede helft maakten ook Queensy Menig en Ouasim Bouy hun opwachting. Mickey van der Hart kwam niet in actie.

Carel Eiting stoomt op met de bal aan zijn voet.
Carel Eiting stoomt op met de bal aan zijn voet.

Pelle Clement bracht Ajax uiteindelijk Ajax na 33 minuten op voorsprong. Hij kreeg de bal op aangeven van Carel Eiting in zijn bezit, had zeeën van ruimte en rondde vervolgens doeltreffend af. Clement verklaarde na afloop breed grijnzend dat zijn inzet nog van richting was veranderd. Een gelukje dus.

PEC had op slag van rust op gelijke hoogte kunnen komen, maar Westermann verijdelde knap een counter over rechts. Toch kwam de ploeg van scheidend coach Ron Jans in de tweede helft op gelijke hoogte. Norbert Alblas onderscheidde zich eerst nog met een knappe redding op een afstandsschot van Mustafa Saymak, maar moest even later op een nieuwe poging van ver wel het antwoord schuldig blijven. Marcellis schoof van randje zestien de gelijkmaker binnen.

Scoreverloop: 33. Clement 1-0, 78. Marcellis 1-1

Opstelling Ajax: Boer (46. Alblas), Lartey-Sanniez (74. Owusu), Westermann, Savastano, Sinkgraven, Eiting (62. Doekhi), Dankerlui, Ziyech (46. Bay), Neres, Cassierra, Clement (46. Boultam)

Tekst en beeld: Ajax.nl/Gerben Oostdam