Menu

Remise voor zaterdagamateurs tegen Noordwijk

Ajax Zaterdag speelde met 1-1 gelijk bij Noordwijk. Het Amsterdamse doelpunt was niet geheel onomstreden, maar Noordwijk kreeg in de tweede helft genoegdoening.

Hoewel het voetbal misschien niet altijd even hoogstaand was, bezorgden Noordwijk en Ajax zo'n 800 toeschouwers een aantrekkelijke middag.
Ajax startte sterk aan de wedstrijd. Met goed positiespel en veel beweging probeerde de ploeg de Noordwijkse defensie onder druk te zetten.

In de zeventwintigste minuut dan het moment waarover nog lang is nagesproken. Keeper Robert Spaan vangt een terugspeelbal, glijdt uit, blesseert zich en laat vervolgens de bal weer los. David van der Lijcke reageert instinctief en schuift de bal in het lege doel. Commotie alom, omdat Noordwijk vindt dat van der Lijcke niet had mogen profiteren van deze situatie. Spaan wordt vervangen door Peter Messemaker. Scheidsrechter van Duijn kan niet anders dan het spel hervatten met de aftrap voor Noordwijk.

Direkt na de aftrap kreeg Dick Zwarthoed een forse aanslag te verwerken van de gefrustreerde Wouter van der Kolk, hetgeen leidde tot een klein opstootje. Opmerkelijk genoeg hield Van Duijn de kaarten op zak. Gelukkig bleef het in het verdere verloop van de wedstrijd vrij sportief. Vlak voor rust wist de sterk spelende Raymond Homoet Ajax te behoeden voor de gelijkmaker. Uit een scrimmage verwerkte hij de kopbal van Bram Marbus tot corner.

Vlak na de thee een gigantische mogelijkheid voor Ajax om de wedstrijd te beslissen. Aanvoerder Jamal Ahaddouch kwam plots oog-in-oog met Messemaker, lobde de bal over hem heen maar net voor de doellijn bracht een Noordwijker redding.

Maar de gelijkmaker kwam er wel. Een verdwaalde, hoge bal werd door de Ajax-defensie verkeerd ingeschat, en Joost Leonard profiteerde, 1-1.

Hierna moest Homoet opnieuw een kopbal van Marbus onschadelijk maken (via zijn hoofd verdween de bal over de lat), en was het slotakkoord voor Ajax. Invaller Danny Moinat (hij maakte zijn rentree na een lange blessure) leverde een prima voorzet op de andere invaller Dion Glumac. Met het hoofd legde hij terug op Dick Krommenhoek, die ogenschijnlijk ten val werd gebracht en niet meer bij bal kon komen. Ook hier enige twijfel over een eventuele strafschop. Ver in blessuretijd krulde Glumac een vrije trap fraai langs de muur, maar Messemaker redde op even fraaie wijze.

Opstelling Noordwijk:
Robert Spaan (30. Peter Messemaker), Paul Reumer, Rian van der Niet, Stefan Schaafsma, Dwight Krolis, Wouter van der Kolk, Bram Meurs, Nick Keijser (11. Mike van Dam), Maarten Kok, Bram Marbus, Joost Leonard (78. Rocky Pitti).

Opstelling Ajax:
Raymond Homoet, Jeroen van den Berg, Marc Wolthuis, Dustin Huisman, Terry Klokkemeijer, Dick Zwarthoed, Mark Stuut, Jamal Ahaddouch (78. Dick Krommenhoek), Gary Spier, David van der Lijcke (46.Dion Glumac), Orville Blankendal (63. Danny Moinat).

Bron: www.ajaxzaterdag.nl