Menu
Rentree bij Jong Ajax stemt Stekelenburg tevreden

Rentree bij Jong Ajax stemt Stekelenburg tevreden

Na een kleine twee weken vol interlandvoetbal keerde het gros van de Ajacieden weer terug in de ArenA. Het trainingsveld bood een levendig palet van zestien veldspelers en drie keepers die zich onder een prettig najaarszonnetje in het zweet werkten. De (licht) geblesseerden trainden en revalideerden in het stadion. Eén Ajacied sprong extra in het oog vanwege zijn 'big smile': keeper Maarten Stekelenburg.

De doelman had alle reden tot lachen. Dinsdagavond maakte hij na een langdurige schouderblessure zijn rentree bij Jong Ajax. In de oefenwedstrijd tegen het Leidse Docos was de sluitpost negentig minuten van de partij.
,,Het ging best lekker’’, kijkt Stekelenburg terug op zijn rentree. ,,Al bezorgt zo’n eerste wedstrijd, helemaal als die lekker loopt, je natuurlijk al heel snel een goed gevoel.’’
Stekelenburg stond sinds het Amsterdam Tournament al langs de kant. Na een botsing met Hatem Trabelsi bleken twee spierbanden in zijn schouder afgescheurd. De schouder is, of beter gezegd was, uit de kom.

,,Ik heb ruim anderhalve week voor de wedstrijd tegen Docos voluit kunnen trainen’’, vervolgt Stekelenburg. ,,Gelukkig heb ik nergens last meer van. Dat wist ik trouwens afgelopen week al, aangezien trainingen voor een keeper meestal intensiever zijn dan een wedstrijd. Het was dinsdag echt heerlijk om weer negentig minuten in het veld te staan. Ik was al medisch fit en ben nu dus ook wedstrijdfit. Eindelijk. Al is het sneller gegaan dan de medici vooraf hadden verwacht.’’ Lachend: ,,En ik heb in Leiden nog de nul gehouden ook. Zoiets blijft toch belangrijk voor een keeper.’’

Trainer Danny Blind liet zijn spelers de middagtraining openen met twee grote rondo’s. Begeleiders vanuit de medische en technische staf keken van een kleine afstand toe. Kijken en registreren bleek het voornaamste devies voor de Ajax-trainers.

Na wat rekken en strekken verlieten Hedwiges Maduro en Nigel de Jong het trainingsveld. De trainingsarbeid zat er op voor de internationals. Maduro was nog steeds zichtbaar aangeslagen door de elleboogstoot die hij een avond eerder incasseerde tegen Macedonië. Een pleistertje kon de lichte zwelling nabij de neus niet maskeren. Voetballend blijkt de middenvelder nauwelijks te worden gehinderd door het ongemak.

Terwijl de drie keepers trainden op hun traptechniek en inschattingsvermogen op hoge ballen, speelden de Ajacieden elders een grote partij. Of beter gezegd: iets verderop namen de gelegenheidsformaties van Gerard van der Lem en Danny Blind het tegen elkaar op. De beide coaches hielden voor de partij ieder zelfs een officieuze, gewichtig ogende voorbespreking. De instructies van Blind en Van der Lem hadden duidelijk resultaat. Ondanks de voor velen vermoeiende interlandweken sprongen de vonken soms van de duels af.