Menu
Rentree Boilesen bij groepstraining

Rentree Boilesen bij groepstraining

Nicolai Boilesen heeft woensdag voor het eerst in tijden weer volledig met de groep meegetraind. De 20-jarige Deen staat al bijna een jaar buitenspel met een hamstringblessure. Daarvoor stond hij ook al maanden aan de kant. Zijn rentree bij de groepstraining is een positieve prikkel voor de Deens international.

Wie de statistieken van Boilesen erbij pakt, ziet dat de teller een jaar en negen maanden na zijn debuut nog altijd op ‘slechts’ veertien wedstrijden staat. Sinds zijn veelbelovende entree op 3 april 2011 ging het hard met Boilesen. Hij veroverde in korte tijd een vaste plek in de verdediging van Ajax en maakte vervolgens in augustus 2011 zijn debuut voor het Deens elftal.

Op 18 september 2011 sloeg het noodlot toe toen hij in de uitwedstrijd tegen PSV uitviel met een hamstringblessure. Na een maandenlange revalidatie beperkte zijn rentree zich destijds tot slechts één wedstrijd. In de thuiswedstrijd tegen Manchester United kreeg hij opnieuw last van zijn hamstring. Sinds die wedstrijd, op 23 februari 2012, staat Boilesen dus al een klein jaar aan de kant. Juist daarom was zijn deelname aan de partijvormen tijdens de groepstraining een mooi moment. Zijn rentree in het eerste elftal zal weliswaar nog een tijd op zich laten wachten, maar desondanks zal de datum 23 januari 2013 zal bij Boilesen toch als een gedenkwaardige dag de boeken ingaan. Hij is weer een stapje dichter bij zijn terugkeer in Ajax 1.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Een mooi moment: Nicolai Boilesen deed woensdag weer volledig mee met de groepstraining. Een mooi moment: Nicolai Boilesen deed woensdag weer volledig mee met de groepstraining.
Nicolai Boilesen in duel met landgenoot Christian Eriksen. Nicolai Boilesen in duel met landgenoot Christian Eriksen.
Een fel duel om de bal tussen Ricardo van Rhijn en Siem de Jong. Een fel duel om de bal tussen Ricardo van Rhijn en Siem de Jong.
Linksbacks onder elkaar: Daley Blind en Nicolai Boilesen. Linksbacks onder elkaar: Daley Blind en Nicolai Boilesen.