Menu
Rentree Koppers en mooie goals

Rentree Koppers en mooie goals

Ondanks de winterse kou waren er dinsdag toch nog aardig wat supporters op de open training van Ajax afgekomen. De fans zagen onder meer Dennis Bergkamp aan het werk. De assistent-coach van Ajax trok tijdens het partijspel een hesje aan om een tekort aan spelers op te heffen. Ook Dico Koppers trainde mee. De linksback maakte maandagavond zijn rentree bij Jong Ajax en meldde zich een dag later bij het eerste elftal.

Er klonken dinsdagmiddag zo af en toe wat kreten van bewondering als Dennis Bergkamp aan de bal kwam. De 42-jarige assistent-coach van Ajax kwam team blauw tijdens het partijspel versterken. Met enkele fraaie balaannames, een doeltreffende volley en een paar stiftballen liet de 42-jarige Bergkamp enkele hoogstandjes zien.

De aanwezigheid van Bergkamp had te maken met het kleine aantal spelers waarover Frank de Boer kon beschikken. Vanwege de vele blessures stonden er uiteindelijk slechts dertien spelers en drie keepers op het veld. Nicolai Boilesen trainde opnieuw met de groep mee, terwijl ook Dico Koppers zijn opwachting maakte. De linksback van Jong Ajax was vijf weken uit de roulatie met een schouderblessure en beleefde maandagavond een succesvolle terugkeer bij de wedstrijd van de Beloften tegen Jong FC Twente.

De rentree van Koppers is geen overbodige luxe aangezien De Boer momenteel veel verdedigers mist. Zo bleven de geblesseerde Toby Alderweireld, André Ooijer en Gregory van der Wiel dinsdag binnen. Jan Vertonghen is er zondag tegen FC Utrecht sowieso niet bij vanwege een schorsing.

* Gabri was dinsdag even op de Toekomst. De Spanjaard was in Amsterdam om een bezoek aan zijn oude club te brengen. Vrijdag zie je op Ajax TV een interview met de middenvelder.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Christian Eriksen was stevig ingepakt tegen de winterkou. Christian Eriksen was stevig ingepakt tegen de winterkou.
Ajax-supporter Marco van Leersum uit Hong Kong was een van de fans langs de lijn. Ajax-supporter Marco van Leersum uit Hong Kong was een van de fans langs de lijn.
Dennis Bergkamp deed mee aan het partijspel. Dennis Bergkamp deed mee aan het partijspel.