Menu
Rentree Lodeiro bij verliezend Jong Ajax

Rentree Lodeiro bij verliezend Jong Ajax

Jong Ajax, met de van een blessure terugkerende Nicolas Lodeiro in de basis, heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen Jong PSV met 2-1 verloren. Mitchell Donald schoot in blessuretijd de aansluitingstreffer binnen. Jong Ajax eindigde de wedstrijd met negen man.

Jong Ajax heeft niet gekregen waar de ploeg van trainers Albert van der Dussen en Bryan Roy op hoopte; een zege. Nadat vorige week nipt van Jong FC Groningen was gewonnen, wilde de jonge ploeg die ingeslagen weg voortzetten. Maar het resultaat was niet zo goed als het spel.

Want Jong Ajax begon goed aan de wedstrijd op de Herdgang in Eindhoven. Vooral Nicolas Lodeiro viel positief op. De tijdens het WK geblesseerd geraakte Uruguayaan stond dit seizoen voor het eerst weer in wedstrijdverband op het veld en maakte een prima indruk. Het middenveld van Ajax was helemaal goed op dreef en PSV moest regelmatig aan de noodrem trekken. Dat leverde de gastheer al drie gele kaarten binnen tien op. Maar Ajax profiteerde niet van die foutenlast. ,,In plaats van dat we 2-0 maakten, stonden we opeens met 1-0 achter", verwoordde trainer Bryan Roy voor de camera van Ajax TV. ,,Vanaf dat moment liepen we achter de feiten aan."

Lodeiro maakte tegen Jong PSV zijn rentree na lang blessureleed. Lodeiro maakte tegen Jong PSV zijn rentree na lang blessureleed.

Het was Labyad die PSV op voorsprong zette. Kort na rust, toen Lodeiro inmiddels was vervangen door Mitchell Donald, scoorde Stefan Nijland de 2-0. Beide ploegen speelden toen al met tien man nadat Rodney Sneijder en Funso Ojo met een rode kaart werden weggestuurd.

Na een uur gebruikte het trainersduo Van der Dussen/Roy de twee laatste wissels van Jong Ajax. Met Darko Bodul en Lorenzo Ebecilio brachten ze twee verse aanvallers in het veld. Dat leek effect te sorteren, want Ajax werd dreigender. Özbiliz schoot in de tachtigste minuut uit een vrije trap op de kruising. Pas in blessuretijd wisten de Amsterdammers middels invaller Donald wel te scoren: 2-1.

,,Voor het publiek was het een leuke wedstrijd", constateerde Roy. ,,Er werd een hoog niveau gehaald, er waren veel kansen. Alleen jammer van die rode kaarten." In de slotfase moest ook Ricardo van Rhijn van het veld. Hij was tegen zijn tweede gele kaart opgelopen. Zo eindigde de wedstrijd met tien PSV'ers en negen Ajacieden.

Bekijk later de samenvatting van de wedstrijd op Ajax TV

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuust