Menu

Rentree Maarten Stekelenburg bij Jong Ajax

Maarten Stekelenburg maakt vanavond zijn rentree op het voetbalveld. De doelman zal in de basis staan bij Jong Ajax dat het in Breda opneemt tegen Jong NAC.

Eindelijk maakt Stekelenburg zijn come-back op het veld. Eind december werd er, na aanhoudende pijn aan de pols, een scan van het gewricht gemaakt. De blessure bleek geen lichte kneuzing, zoals werd verondersteld, maar op de foto was een scheur in het bot van de pols waarneembaar. De doelman zou twee maanden zijn uitgeschakeld, maar dat werd langer.

De doelman miste het trainingskamp in Portugal en Egypte, maar traint sinds enige tijd volledig met de groep mee. Alleen het vallen op de hand leverde tot enkele weken terug nog lichte klachten op, maar die zijn nu ook verdwenen. In de periode dat Stekelenburg was uitgeschakeld, liet hij op het trainingsveld zien dat hij behalve keepen, ook redelijk voetballen kan. Met strakke voorzetten en fraaie - doeltreffende - acties als spits hield hij zijn spelpeil op niveau.

De laatste wedstrijd waarin Stekelenburg in actie kwam, was Ajax-PSV op 15 december 2002.

Selectie Jong Ajax: 1. Stekelenburg, 2. Mofokeng, 3. Promes, 4. Vermaelen, 5. Valencia, 6. Mendes, 7. Tiberkanine, 8. Kujala, 9. Cameron, 10.Krohn Dehli, 11.Akachar.

Wissels: 12. Zwinkels, 14. Maduro, 15. Rustenberg, 16. Muller van Moppes, 17. Lindgren.