Menu

Rentree Machlas in tweede

Nikos Machlas maakt donderdag zijn rentree. Weliswaar nog niet op het hoogste niveau, maar de Griek zal wedstrijdritme opdoen in het team van trainer Jan Olde Riekerink. De spits zal een helft meespelen.

Machlas raakte in maart geblesseerd in de thuiswedstrijd tegen NEC. Het revalidatieproces kwam aanvankelijk in Amsterdam op gang, maar toch bleek een operatie noodzakelijk.

Voor de chirurgische ingreep vertrok Machlas naar Griekenland. Tijdens de voorbereiding meldde de spits zich weer op de trainingsvelden bij de ArenA, waar hij met fysiotherapeut Pim van Dord doornam welke oefeningen hij op Kreta wel en niet heeft uitgevoerd. Toen ging hij stevig aan de slag. Eerst nog met wat voorzichtig loopwerk, maar eind augustus werkte de oud-speler van Vitesse veel af op doel. Sommige ballen schoot hij waanzinnig mooi raak; andere raakte hij volledig verkeerd.

Nu hij al weer veelvuldig met de A-selectie heeft meegetraind, zal Machlas dus donderdagavond zijn rentree maken tegen de reserves van Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld op De Toekomst en begint om 18.30 uur. De reserves van Ajax begonnen de competitie, na een prima voorbereiding en dito bekerwedstrijden, slecht. Van Willem II werd met 0-2 verloren, tegen Feyenoord verspeelde Ajax een 0-2 voorsprong (2-2). Ook Heerenveen verloor een keer (0-1 bij PSV) en speelde eenmaal gelijk (0-0 tegen Twente).