Menu

Rentree Machlas nog deze maand?

Nikos Machlas is op de weg terug. De Griek traint deze week af en toe met het tweede team mee om het groepsgevoel te krijgen. Het ligt in de bedoeling dat de spits deze maand nog klaar is om een helft met de reserves mee te spelen. Terugkeer in het eerste zal daarna waarschijnlijk niet lang op zich laten wachten.

Machlas raakte geblesseerd in de thuiswedstrijd tegen NEC in maart van het vorige seizoen. Het revalidatieproces kwam aanvankelijk in Amsterdam op gang, maar toch bleek een operatie noodzakelijk.

Voor de chirurgische ingreep vertrok Machlas naar Griekenland. Tijdens de voorbereiding meldde de spits zich weer op de trainingsvelden bij de ArenA, waar hij met fysiotherapeut Pim van Dord doornam welke oefeningen hij op Kreta wel en niet heeft uitgevoerd. Toen ging hij stevig aan de slag.

Eerst nog met wat voorzichtig loopwerk, maar aan het begin van deze week werkte de oud-speler van Vitesse veel af op doel. Sommige ballen schoot hij waanzinnig mooi raak; andere raakte hij volledig verkeerd. Zoals dat gaat op trainingen. Een teken in ieder geval dat het de goede kant opgaat.

Afgelopen zondag bij de wedstrijd Sparta-Ajax zong de F-side Machlas al weer toe op het moment dat ze hem op de tribune ontdekten.

Jesper Gronkjaer is bijna zover dat hij volledig fit is. De Deen hoopt donderdagavond in de bekerwedstrijd van Ajax 2 uit bij Haarlem 2 zijn rentree te maken. Dan moet hij klaar zijn voor het duel tegen NEC, dat op woensdag 6 september wordt gespeeld in de ArenA.