Menu
Rentree Siem de Jong nabij

Rentree Siem de Jong nabij

Siem de Jong trainde deze donderdag voor het eerst de hele training weer met de groep mee. Met de long gaat het goed, de conditie wordt steeds beter en zijn ploeggenoten hoeven hem in duels niet meer te sparen. De grote vraag: wanneer komt hij weer in actie? Het antwoord: Misschien wel zaterdag tegen PEC Zwolle.

Of De Jong zaterdag weer deel uitmaakt van de selectie, is nog niet zeker. ,,Ik voel me goed”, zegt De Jong, die vorige maand ineens werd geveld door een klaplong. ,,Conditioneel heb ik natuurlijk nog een achterstandje, maar ook dat valt me niet tegen. Vandaag of morgen bepalen we wanneer ik weer in actie kan komen. Misschien zit ik zaterdag al wel bij de selectie, maar een hele wedstrijd zal ik nog niet spelen, ik moet het rustig opbouwen. Het is wel belangrijk dat ik snel weer wedstrijdritme op kan doen.”

Goed nieuws dus voor trainer Frank de Boer, die donderdag ook Daley Blind, Ricardo van Rhijn, Thulani Serero en Joël Veltman goed zag meetrainen. Daarmee stond de complete selectie op het trainingsveld, want de internationals sloten donderdag eveneens weer aan bij de groepstraining.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Siem de Jong zit misschien zaterdag weer bij de selectie. Siem de Jong zit misschien zaterdag weer bij de selectie.
De aanvoerder van Ajax werd donderdag ook in de duels niet meer gespaard. De aanvoerder van Ajax werd donderdag ook in de duels niet meer gespaard.
Naast de spelers die terugkeren van blessures, sloten ook de internationals weer aan. Naast de spelers die terugkeren van blessures, sloten ook de internationals weer aan.
Kolbeinn Sigthórsson kan terugkijken op een mooie interlandweek. Hij scoorde twee keer in twee duels. Kolbeinn Sigthórsson kan terugkijken op een mooie interlandweek. Hij scoorde twee keer in twee duels.
Frank de Boer hield zijn spelers zoals altijd scherp. Frank de Boer hield zijn spelers zoals altijd scherp.
De training begon met een aantal ontspannen oefeningen met de bal. De training begon met een aantal ontspannen oefeningen met de bal.