Menu

Reserves in de regen

Terwijl de basisspelers van het duel tegen Heerenveen onder leiding van Ronald Koeman binnen kopspelletjes deden, moesten de reserves met Ruud Krol en Wil Coort maandagmorgen de regen in.

Hoewel het koud en nat was op het trainingsveld gingen de reserves, met ook de tegen Heerenveen geschorste Rafael van der Vaart en Johnny Heitinga en doelman Henrik Moisander, er vol goede moed tegenaan.

Krol en Coort hadden dan ook leuke oefeningen gepland. De veldspelers moesten in allerlei vormen kaatsen en op doel schieten. Een kolfje naar de hand van technici zoals Van der Vaart, Heitinga, Jari Litmanen en Wamberto, die met regelmaat de keepers Bogdan Lobont, Sander Boschker en Moisander kansloos lieten.

Maar ook het keeperstrio liet fraaie staaltjes zien. Vooral Boschker had goede zin. Toen Lobont iets eerder van het veld mocht, bleven de Tukker en zijn jonge Finse collega over. De veldspelers moesten na een korte kaats van afstand het doel onder vuur nemen. Boschker dook, sprong en rolde over het modderige veld. ,,Komop Henrik, we houden ze er allemaal uit'', moedigde hij Moisander aan. Dat was wat veel van het goede, maar de schutters moesten wel hun beste beentje voor zetten om de keepers te verschalken.

Op het andere veld werkte de herstellende Jelle van Damme in de tussentijd een individuele training af met René Wormhoudt. Maxwell, die tegen Heerenveen een tik op zijn knie had gekregen, liep rondjes met fysiotherapeut Frank van Deursen. Het is nog onzeker of de Braziliaan woensdag fit is, al was hij zelf redelijk optimistisch. De derde linksback, voorheen eerste keus, John O'Brien bleef binnen met rugklachten.