Menu
Reserves trainen met Jong Ajax

Reserves trainen met Jong Ajax

De dag na de mooie zege op NEC werkten de basisspelers van Ajax 1 binnen een training af. De reserves trainden samen met Jong Ajax wel op het veld naast de ArenA.

Adrie Koster stond maandagochtend weer eens op het trainingsveld van het eerste elftal. Adrie Koster stond maandagochtend weer eens op het trainingsveld van het eerste elftal.

Vanwege het hoge ‘Jong Ajax-gehalte’ werd de training geleid door Adrie Koster en Aron Winter. Op het programma stond onder anderen een partijvorm op een klein veld met kaatsers aan de zijlijnen en op de achterlijn. Dat leverde heel veel mooie combinaties en doelpunten op. Met name Leonardo schoot een paar keer heel sierlijk raak.
Oleguer, Thomas Vermaelen, Daley Blind en Vurnon Anita werkten apart van de grote groep aan hun herstel. De vier geblesseerden deden veel loopwerk en lichte baloefeningen. Rasmus Lindgren verscheen nog niet buiten. De Zweed verstuikte zaterdag zijn enkel en miste daarom ook zondag de wedstrijd tegen NEC.
De geblesseerde spelers trainden apart van de groep. De geblesseerde spelers trainden apart van de groep.

Jeffrey Sarpong en Siem de Jong bleven na afloop van de reguliere training nog lang op het veld staan om hun traptechniek te perfectioneren. Van een behoorlijke afstand namen ze doelman Sergio Padt met keiharde schoten onder vuur. Af en toe verdwenen de ballen onhoudbaar in de kruising, maar Padt hield met een paar mooie zweefduiken ook zijn doel vaak schoon. De sessie van het drietal werd afgesloten met een penaltywedstrijd tussen Sarpong en De Jong. Laatstgenoemde beslechtte de strijd in zijn voordeel, onder meer dankzij een onvervalste ‘Panenka’.
Ajax, dat zondag uit tegen FC Groningen speelt, is dinsdag vrij. Woensdag staan er voor het team van Marco van Basten twee trainingen gepland. De eerste begint om 10.00 uur, de tweede sessie om 15.30 uur.
Leonardo maakte een paar heel mooie doelpunten. Leonardo maakte een paar heel mooie doelpunten.
Dennis Rommedahl in duel met Calvin Mac Intosh. Dennis Rommedahl in duel met Calvin Mac Intosh.
Edgar Manucharyan viert vandaag zijn verjaardag. De Armeen is 22 geworden. Edgar Manucharyan viert vandaag zijn verjaardag. De Armeen is 22 geworden.
Siem de Jong is benieuwd of Sergio Padt het schot van Jeffrey Sarpong (buiten beeld) kan keren. Siem de Jong is benieuwd of Sergio Padt het schot van Jeffrey Sarpong (buiten beeld) kan keren.