Menu

'Reserves' werken aan conditie

Alleen de Ajacieden die zondag tegen FC Twente niet in actie kwamen of invielen, trainden maandagochtend buiten. De basisspelers kregen binnen een korte uitlooptraining van René Wormhoudt.

Negen spelers en drie keepers genoten van de winterse zon. Want hoewel het koud was, was het prachtig weer om je in het zweet te werken. De keepers werkten met Wil Coort aan de ene kant van het veld, acht fitte spelers werden door Ruud Krol onder handen genomen en Rafael van der Vaart werkte met fysiotherapeut Frank van Deursen een apart programma af.

Na een rondo werden de ballen aan de kant gelegd. Wormhoudt had al weer een fijn gekleurd parcours uitgelegd, wat meestal betekent dat er gesprint moet worden. Zo ook vanochtend. De acht fitte spelers verdeelden zich in twee groepen en met zijn vieren tegelijk moesten de Ajacieden zo snel mogelijk van hun startplaats zien weg te komen. Na het heen en weer gesprint mochten ze een grote ronde 'uitlopen', om vervolgens weer opnieuw de sprintoefening te ondergaan.

Gelukkig voor de Ajacieden duurde het conditieblok niet de hele training. Als laatste mochten zij zich uitleven met bal: een voorzet van links en rechts mocht achter een van de keepers geschoten worden. Iets voor de middag waren de trainers tevreden met de geleverde arbeid en verliet iedereen het veld.

Rafael van der Vaart deed niets van dit alles mee. De middenvelder die herstellende is van een liesblessure deed vooral veel loopwerk met Van Deursen, maar mocht af en toe ook even lichte oefeningen met de bal doen.

Thomas Vermaelen, Anthony Obodai en Nicolae Mitea verschenen niet op het veld. Zij spelen naar alle waarschijnlijkheid met Jong Ajax maandagavond het bekerduel tegen Jong Utrecht. Op de Toekomst wordt om half zeven afgetrapt.