Menu

Resultaat heilig in Enschede

Niemand zal meer mopperen na de 2-1 overwinning die Ajax zondagmiddag boekte bij FC Twente. Maar dat het moeizaam ging, daar kon niemand onderuit. Pas na ruim een uur spelen kwam Ajax op voorsprong nadat Andy van der Meyde werd gevloerd in het strafschopgebied. Chivu benutte de strafschop. Het was weer Van der Meyde die een belangrijke bijdrage had in de uiteindelijke 2-0, want na zijn voorzet scoorde Van der Vaart de beslissende goal. Collin John scoorde in de slotseconde van de officiële speeltijd de aansluitingstreffer waardoor het nog spannend werd. Gelukkig bleef het bij die ene Twente-goal.

90. GOAL FC Twente. Collin John zet FC Twente op 1-2. Er komen twee minuten extra tijd bij en Twente gaat jagen op de gelijkmaker.

86. WISSEL AJAX. Andy van der Meyde mag rusten na zijn belangrijke bijdrage van vanmiddag. Zijn vervanger is Nourdin Boukhari.

82. GOAL!! Ajax komt op 0-2. Van der Meyde gaat goed door op links. Hij zet voor en Van der Vaart schiet beheerst met links in de verre hoek raak.

78. WISSEL Twente. Van der Doelen komt in het veld, Cziommer kan gaan zitten.

76. Sneijder drukt af, maar de bal vliegt over.

74. WISSEL AJAX. Pasanen mag nog een kwartier meespelen als vervanger van Sikora. Daardoor wordt de verdediging verzwaard en gaat Yakubu voor het centrale duo Chivu/Pasanen spelen.

74. Na een goede pass van Sneijder kan Van der Vaart de bal niet onder controle brengen. Hij maakt hands.

72. Ajax speelt paniekvoetbal. Maxwell knalt de bal pardoes hoog over z'n eigen achterlijn.

70. Ajax moet blijven opletten, want Twente is niet van plan met een nederlaag afscheid te nemen van het thuispubliek. John krijgt de kans, maar Lobont redt bekwaam.

66. WISSEL. Booth komt in het veld voor Van der Weerden

63. GELE KAART. Van der Weerden krijgt geel.

63. PENALTY en DOELPUNT. Andy van der Meyde krijgt een penalty van Van Egmond. Chivu staat oog in oog met Boschker en scoort koel, 1-0.

62. Cairo is razendsnel weg op links zonder een Ajacied in zijn buurt. Zijn voorzet bereikt Cziommer, die naast knalt.

60. Knappe onderschepping Van der Meyde, maar diens voortzetting is bedroevend.

58. Corner Sneijder. Van der Meyde kopt goed in, maar Boschker staat precies in de weg.

55. Direct is FC Twente weg, maar het schotje van Cziommer is ongevaarlijk.

55. Prachtige voorzet van Wesley Sneijder vanaf rechts. Van der Meyde heeft 'm voor het inschieten, maar hij knalt over.

54. GELE KAART. Ouedraogo krijgt geel.

54. Koeman stuurt Boukhari en Pasanen uit de dug-out. Ook Witschge mag zich warmlopen.

52. Vrije trap Ajax, weer op twee meter van het strafschopgebied. Ook Chivu meldt zich. Het is toch Sneijder die schiet, maar hij mikt te hoog.

51. Grote kans voor Ajax. Galasek gaat er aan de linkerkant langs, moet hem breed geven. Doet dat wel maar veel te zacht waardoor FC Twente kan uitverdedigen.

49. Sneijder breekt door, maar Boschker komt ook z'n doel uit en onderschept de bal.

47. Vrije trap Sneijder komt laag waardoor Polak de bal over de zijlijn kan knallen.

46. Vandereycken heeft een wissel aangebracht in z´n team. Collin John vervangt Thijs Houwing. Koeman heeft geen nieuwe spelers ingebracht, maar geschoven in het team. Van der Vaart is een linie gezakt, Pienaar is naar rechts en Van der Meyde is naar het centrum verhuisd.

45. Van Egmond blaast voor de rust.

43. Schot Ouedraogo gaat naast.

38. Corner FC Twente. Cairo brengt de bal hoog voor. Ook nu kopt de lange Houwing, maar nu gaat z'n inzet over.

36. Uit de corner haalt De Jong om. De bal gaat naast.

35. Galasek probeert het van afstand. Boschker tikt de bal over.

34. Sikora raakt de bal zo merkwaardig dat er een vreemd effect aan zit. Daardoor komt de bal onverwacht tussen Van der Vaart en Pothuizen in. De Ajacied staat echter op het verkeerde been. De daaruit voortvloeiende corner wordt door Twente weggewerkt.


30. Twente komt er razendsnel uit en moet - gezien de mogelijkheid - op voorsprong komen. Maar Thijs Houwing kopt de bal vogelvrij voor Lobont naast het doel.

30. Corner Ajax. Sneijder brengt de bal voor, maar die wordt weggewerkt door FC Twente.

29. Van der Meyde probeert het met een laag schot. Maar verontrusten kan hij Boschker niet.

28. Van der Meyde drijft met de bal aan de voet de defensie van Twente achteruit. Hoewel Sikora parallel aan hem vrij loopt, verkiest Van der Meyde een krulschot met rechts. De inzet gaat naast.

26. Howel Chivu het sein 'Veilig' geeft, duikt Polak opeens achter hem op. Lobont voorkomt met een duik een tegentreffer.

26. Vrije trap met Sneijder en Van der Vaart. Van der Vaart probeert het laag, maar schiet in de meest rechter man van de muur.

26. Sikora wordt gevloerd op twee meter voor het strafschopgebied.

25. Een lange bal van Sjaak Polak van eigen helft wordt door Maxwell weliswaar onderschept, maar de linksback speelt zo merkwaardig terug dat de Ajax-fans hun adem in houden. Gelukkig wordt de situatie goed ingeschat en kan Ajax uitverdedigen.

23. Ajax dringt na een mindere fase weer meer aan.


15. Ajax stoort vroeg, kreeg het eerste kwartier twee kansjes. Twente zette daar niet meer dan een kansloos schot van afstand tegenover.

12. Sikora duikt alleen op aan de linkerkant. Wederom voorkomt Boschker een doelpunt, maar moet wel een corner toestaan.

9. Corner Sneijder. De bal komt bij de tweede paal waar De Jong inglijdt. De bal eindigt tegen de buitenkant van de paal.

8. Van der Vaart staat alleen voor Boschker na pass van Wesley Sneijder. De doelman redt ten koste van een corner.

6. Van der Vaart krijgt een kleine mogelijkheid op de openingstreffer als Maxwell hem in het centrum aanspeelt. De spits heeft moeite om de hoogstuitende bal onder controle te krijgen.

4. Eerste schot op doel van El Brazi. De Twent schiet van grote afstand over.

1. Ajax trapt af in het prachtige nieuwe uittenue. Steven Pienaar krijgt direct een grove overtreding te verwerken.Opstellingen:

FC Twente: Boschker, Grujic, El Brazi, Pothuizen, Heubach, Van der Weerden, Polak, Houwing, Cairo, Ouedraogo, Cziommer.
Wissels: Paauwe, Van der Doelen, Booth, De Visscher, Zomer, John, Niemeyer.

Ajax: Lobont, De Jong, Yakubu, Chivu, Maxwell, Galasek, Pienaar, Sneijder, Van der Meyde, Van der Vaart, Sikora.
Wissels: Stekelenburg, Bergdolmo, Witschge, Van Damme, Mendes, Boukhari, Pasanen