Menu

Resultaat is heilig voor Ajacieden

Na de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht waren de meeste Ajacieden niet erg spraakzaam. Het resultaat was heilig, de drie punten werden gekoesterd. ,,We moeten kampioen worden en die druk is best zwaar", was Mido van mening.

De wedstrijd kon niet om half drie van start gaan. ,,Wij kregen te horen dat het kwam omdat er nog veel mensen buiten stonden vanwege de verscherpte controle", aldus Mido. ,,Na de warming-up gingen we weer naar binnen en toen weer naar buiten voor nog een warming-up. Dat is niet goed voor de spelers en dat merkte je wel in de eerste tien minuten."

Daarna ging het lopen, had ook Andy van der Meyde - een van de beste Ajacieden in de eerste helft - geconstateerd. ,,Wie zegt dat we moeizaam hebben gewonnen, heeft volgens mij niet goed gekeken. In de eerste helft ging het heel goed en we hadden eigenlijk met 2-0 of 3-0 voor moeten staan. Utrecht is eigenlijk alleen bij spelhervattingen gevaarlijk geworden."

,,Ook in de tweede helft controleerden wij. Ik werd gewisseld, ik was een beetje moe en de trainer besloot Yakubu in te brengen. Hij heeft veel agressie in huis en dat konden we op dat moment wel gebruiken."

Ajax zakte ver terug en Utrecht kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit. Mido: ,,We dachten alleen nog aan het resultaat. Het niveau was niet zo hoog, dat kwam omdat de 1-0 voorsprong beschermd moest worden. Natuurlijk hadden wij last van spanning. De mensen vragen van ons dat we kampioen worden en dat kampioenschap hebben we nodig."

Sinds lange tijd, augustus 2001 tegen AS Roma, stond Petri Pasanen weer eens in Ajax I. ,,Ik was niet nerveus. Ben ook tevreden. Kijk maar naar het resultaat. We hebben drie punten, daar gaat het om."