Menu
'Resultaat staat voorop'

'Resultaat staat voorop'

Ajax zal zich donderdagavond in de return tegen Fiorentina niet van zijn meest offensieve kant laten zien. ,,Maar we moeten ook niet vergeten te voetballen”, benadrukte Marco van Basten


De ploeg van Van Basten heeft een goede uitgangspositie om zich te plaatsen voor de achtste finales van het UEFA Cuptoernooi. Afgelopen week werd er in Florence met 0-1 gewonnen. ,,Misschien kregen we iets te veel kansen tegen om echt van een goede wedstrijd te spelen”, blikte de trainer nog even terug tijdens de drukbezochte persconferentie. ,,Maar we speelden wel echt als een team. Dat is heel belangrijk en positief. En toen wij op voorsprong kwamen en Fiorentina echt moest komen, kregen wij zelf ook nog kansen.”
Fiorentina zal er in de ArenA alles aan doen om de in eigen stadion opgelopen achterstand ongedaan te maken. Ajax laat de Italianen waarschijnlijk het spel maken. ,,Het resultaat is morgen het belangrijkste”, vertelde Van Basten, die waarschijnlijk met vier middenvelders gaat spelen. ,,We moeten zorgen dat we niet kwetsbaar zijn, maar we moeten ook niet vergeten te voetballen.”
Een voordeel voor Ajax is dat veel spelers die kampten met blessures, deze week weer zijn teruggekeerd in de selectie. Van Basten kan onder andere weer beschikken over Eyong Enoh, Ismaïl Aissati, Gabri, Jan Vertonghen en Dario Cvitanich. Ook Urby Emanuelson, die het duel met Volendam aan zich voorbij moest laten gaan vanwege nekklachten is weer fit. Gregory van der Wiel trainde woensdag niet mee. ,,Hij is grieperig”, aldus Van Basten. ,,Maar ik verwacht dat hij morgen mee kan doen.”
Van Basten is zich er terdege van bewust dat de klus nog niet geklaard is. ,,Fiorentina is een goed team, dat ontzettend gevaarlijk is in de omschakeling. Hun spelers zijn gewend om iedere week te spelen in de Serie A en ze hebben ook ervaring in de Champions League. Dat is bagage die Ajax nog niet heeft. We moeten op onze hoede zijn.”
Voor Ajax - Fiorentina zijn nog kaarten verkrijgbaar in de vrije verkoop. Kijk hier voor meer informatie over de kaartverkoop >>